DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Kommunen ønsker å erstatte lærere med IT: – Ingen tvil om at det er en forverring

– Man kan aldri erstatte at det er en lærer eller en pedagog som går rundt og hjelper elevene. Men når vi skal spare, må vi se på flere områder sier leder av Utvalg for skole og barn i Vejen kommune i Danmark, Claus Kulmbach (V).

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Lasse Skovgaard, Version2
10. okt. 2022 - 19:00

Vejen Kommune i Danmark vil la barneskoleelevene fra sjuende klasse og oppover ta seg av egen undervisning to timer i uken assistert av en datamaskin.

Ved å gjøre det regner kommunen med å kunne spare 500.000 kroner årlig. Det skriver Folkeskolen.

Utvalget for skoler og barn i Vejen kommune skal «erstatte lærerpersonalet med datateknologi», slik det står i utvalgets forslag til kommunens budsjett for 2023-2024. Ifølge Folkeskolen må kommunen spare 45 millioner kroner.

– Det er ingen tvil om at det er en forverring. Du kan aldri erstatte at det er en lærer eller en pedagog som går rundt og hjelper elevene. Men når vi skal spare, må vi se på flere områder, sier leder av Utvalget for skole og barn i Vejen kommune Claus Kulmbach (V).

Skulle forslaget bli vedtatt, vil det berøre seks av skolens tretten skoler, som har elever fra sjuende klasse og oppover.

Artikkelen ble først publisert på Version 2.

 

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.