Modernisering av Oslo kommune

Kommunen signerte IT-avtale verdt 300 millioner kroner, men ville ikke fortelle hva pengene skulle brukes til

Oslo kommune har nettopp signert en avtale om utvikling av nye tjenester til innbyggerne, men etatsdirektør Marit Forseth har ingen konkrete eksempler på hvilke tjenester innbyggerne kommer til å dra nytte av.
Oslo kommune har nettopp signert en avtale om utvikling av nye tjenester til innbyggerne, men etatsdirektør Marit Forseth har ingen konkrete eksempler på hvilke tjenester innbyggerne kommer til å dra nytte av. (Bilde: Nesvold, Jon Olav)

Tirsdag i forrige uke signerte Oslo kommune en avtale verdt 300 millioner kroner med fire store konsulentselskaper, for å kunne tilby et heldigitalt tjenestetilbud til borgere og næringsliv.

Knowit, Marcello, Bouvet og Netcompany skal i fire år fremover stå for utvikling, vedlikehold og applikasjonsdrift av interaktive tjenester for kommunens virksomheter.

– Kapasitet og bredde

– Det var disse leverandørene som var best når det kommer til kompetanse og tidligere prosjekter. Selvfølgelig har pris spilt en stor rolle, men det har ikke veid tyngst.

– Det var et stykke ned til femte på lista, så da valgte vi å gå for fire selskaper med kapasitet og bredde, sier etatsdirektør Marit Forseth til digi.no. 

Til enhver tid vil det være 30-40 prosjekter som ruller og går på digitaliseringsfronten i hovedstaden de neste fire årene.

Men etatsdirektøren i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune ville ikke svare på spørsmål om hvilke konkrete digitale tjenester innbyggerne i hovedstaden kan forvente å dra nytte av i årene fremover.

Ikke strøm på papir

Allikevel kunne hun garanterer at det ikke er snakk om å sette strøm på papir. 

– Vi vil trenge litt tid til å komme i gang med de nye avtalene, og tid til å få ting til å få regimet med minikonkurranser til å fungere. Nå går vi i gang med et mottaksprosjekt som vil gå utover høsten. Vår ambisjon er å få brukt avtalen mest mulig fornuftig i de ulike sektorene i kommunen.

– Det er jo sånn i dag at de enkelte virksomhetene i kommunen ofte benytter seg av ulike typer avtaler. Vi må gjøre dette prosjektet kjent innad i Oslo kommune og få litt moment, fortsetter Forseth til digi.no. 

Etter publisering mandag 28. august vil derimot Oslo kommune oppklare pengebruken: – Tjenestene spenner fra automatisk parkeringskontroll til digitale nøkler for hjemmehjelper, forklarer Forseth til digi.no. 

(artikkelen fortsetter under)

Nettopp signert avtale verdt 300 millioner kroner. Fra venstre representant Atle Krokeide i Bouvet, etatsdirektør Marit Forseth i Oslo kommune, administrerende direktør Gorm Hedløy i Netcompany, administrerende direktør Erik Amundrud i Knowit, og administrerende direktør Geir Aronsen i Marcello..
Nettopp signert avtale verdt 300 millioner kroner. Fra venstre representant Atle Krokeide i Bouvet, etatsdirektør Marit Forseth i Oslo kommune, administrerende direktør Gorm Hedløy i Netcompany, administrerende direktør Erik Amundrud i Knowit, og administrerende direktør Geir Aronsen i Marcello.. Foto:  Martin Braathen Røise

Oslo vil bli lagt merke til

De fire konsulentselskapene er fornøyd med å lande en så omfattende avtale med hovedstaden. 

For både Knowit, Marcello, Bouvet og Netcompany er kontrakten med Oslo kommune svært viktig.

– Dette er noe andre kommunene i Norge og ellers i Skandinavia legger merke til. Dette blir kjempespennende, og det kommer mange morsomme og krevende oppgaver for våre ansatte i årene fremover. Oslo er også et svært populært sted å jobbe, konstaterer administrerende direktør Erik Amundrud i Knowit.

Digitaliseringen kommer i små bølger

Alle prosjektene vil ha løpende utrulling når de før først kommer i gang.

Men de store konsulenthusene er allikevel klare på at den videre digitaliseringen av hovedstaden vil komme i små bølgedaler i årene fremover.

– Når man snakker om digitalisering og innovasjon gjør vi det ikke i enorme jafs. For å få gode prosesser må vi ta små skritt. Alle vi fire jobber daglig med å digitalisere og modernisere. Disse prosjektene er kjempespennende, og vi gleder oss, sier administrerende direktør Gorm Hedløy i Netcompany til digi.no. 

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Til toppen