Kommunene kan kreve skatt på teleutstyr

Kommunene kan kreve skatt på teleutstyr

Telenor og Ventelo tapte i høyesterett en merkelig kamp om eiendomsskatt på teleutstyr.

Modum kommune krevde eiendomsskatt av Telenor for utstyr som står utplassert i kommunen og Sør-Varanger kommune krevde eiendomsskatt fra Ventelo (tidligere Catch Communications) for en DSLAM-boks som sto i Telenors telenett i kommunen.

Verken Telenor eller Ventelo ville gå med på dette, og sakene ble derfor kjørt gjennom rettssystemet.

    Les også:

Ifølge Teleavisen har høyesterett nå gitt begge kommunene medhold i at de kan kreve skatt på denne typen utstyr. Dermed åpnes det opp for at kommuner kan kreve eiendomsskatt på tele- og IT-utstyr, på tross av at kabler, servere og annet utstyr er løsøre som kan flyttes fra bygg til bygg og fra kommune til kommune.

- Vi mener dette setter sluttstrek. Mange kommuner har klagesaker med Telenor og Catch, som det nå blir slutt på. Vi ser på dette som en full seier, sier Advokat Tove Lene Mannes i KS Advokatene til Kommunal Rapport.

Telenor må betale 183.120 kroner i eiendomsskatt til Modum kommune for 2002 og Ventelo må betale 4942 kroner i året til Sør-Varanger i eiendomsskatt for DSLAM-boksen.

Nå forventes det at mange andre kommuner hiver seg på og krever eiendomsskatt for utstyr som tele- og bredbåndsselskaper har utplassert rundt om i landet.

Til toppen