Kommunens nettsted lekket fortroligheter

Ålesund kommune la ut navnene bak flere titalls søknader om sosialstøtte.

Ålesund (NTB): Etter en tabbe i Ålesund kommune ble flere titalls personer som hadde søkt om sosialstøtte navngitt på internett i forrige uke. Nå vil Datatilsynet følge opp saken.

Felles for personene var at alle hadde fått avslag på sine søknader om støtte til livsopphold, kjøp av julegaver, tannbehandling og betaling av strømregninger.

Med noen enkle tastetrykk kunne hvem som helst få tilgang til de strengt taushetsbelagte opplysningene.

– Dette kan naturligvis være svært støtende for den det gjelder. Datatilsynet vil komme til bunns i denne saken. Tilsynet har kun fått en foreløpig rapport fra kommunen om hva som har skjedd, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynets tilsyn- og sikkerhetsavdeling til NTB.

Trolig har det vært en kombinasjon av teknisk og menneskelig svikt.

Datatilsynet avventer en mer grundig redegjørelse fra kommunens side innen kort tid.

– Dette er en alvorlig sak, og den føyer seg inn i rekken av uheldige utleveringer via postlistene på internett, sier Aanensen. Han sier at flere kommuners kvalitetskontroll med hva som legges ut på nettet ikke har vært tilfredsstillende.

I det siste tilfellet i Ålesund vil Datatilsynet vurdere situasjonen løpende og vurdere om det er grunnlag for nærmere gransking på et senere stadium. Man avventer i første omgang kommunens endelige redegjørelse.

Til toppen