Kommuner kjøper Oracles epost-system

Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran er overrasket over hvor lettsolgt hans Microsoft Exchange-konkurrent er.

Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran er overrasket over hvor lettsolgt hans Microsoft Exchange-konkurrent er.

Mange av problemene med epost skal nå løses med lagring i en felles database i stedet for et epost-arkiv per ansatt.

IBM har tilbudt dette en stund gjennom Lotus Notes og Oracle lanserte i sommer Oracle Collaboration Suite, et databasebasert epost-system. Microsoft har ikke rukket å lansere sin database-baserte versjon av Exchange, noe Oracle utnytter, for Collaboration Suite lar brukerne beholde sin kanskje velkjente Microsoft Outlook epost-klienten.

I tillegg til epost, gir Collaboraton-suite også fillagring og utskrift. (Les mer i boksen på høyre side)

Dette og lave priser har begynt å friste kundene. Oracle Norge-sjef

I tillegg til epost, gir Collaboraton-suite også fillagring og utskrift. Hans Olav Hamran forteller til digi.no at Collaboration Suite er et av de mest lettsolgte produktene hos Oracle for tiden. Siden lanseringen i sommer har Oracle Norge signert et tosifferet antall kontrakter.

Hamran vil ikke oppgi et nøyaktig antall og alle kundene, men forteller at listen inneholder flere kommuner.

- Mange har åpenbart innsett at det er dyrt å drifte mange små servere. Asker kommune skal nå bytte ut sine mange Exchange-servere med en sentral Collaboration-installsjon for sine noe over to tusen brukere, forteller Hamran til digi.no.

Hamran forteller også at Statens lånekasse med 350 brukere har tatt i bruk Oracle nye epost-system.

Database-lagring av epost gir løsningen på svært mange av utfordringene med epost, særlig på sikkerhetssiden, mener Hamran.

- Med en database får du sentralisert eposten. Dermed kan du være sikker på at scanning mot virus og at denne scanningen er oppdatert. I tillegg får du kontroll på langtidslagringen av viktige meldinger, noe mange bedrifter mangler.

Til toppen