SKOLE

Kommunestyret i Stavanger innfører mobilforbud i skolen

I Stavanger blir grunnskolen mobilfri og elevene fra første til fjerde trinn får ikke egen PC.

– Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober.
– Det er lite forskning som gir klare svar på om det er bra å utsettes for så mye skjerm så tidlig. Men det er helt sikkert at ungene ikke har vondt av litt skjermfri, sier Mimir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger. Bildet er fra landsmøtet i Rødt i oktober. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
28. nov. 2019 - 11:04
Les også

40 prosent av oss mener vi bruker mobilen alt for mye

Når de rødgrønne legger fram sitt første budsjett tar de grep for å gi barna en digital pause, melder Klassekampen.

– Den overivrige digitaliseringen er et stort eksperiment med livene til de små barna, sier Mímir Kristjánsson gruppeleder for Rødt i Stavanger.

Elevene i første til fjerde trinn skal ikke lenger få private PC-er. Disse erstattes med klassesett som kan hentes fram når læreren mener det er behov. Tiltaket sparer kommunen for tolv millioner kroner over fire år.

Mobilfri skole

Les også

Flere positive til nasjonalt forbud mot mobilbruk i norsk skole

I tillegg innføres det felles retningslinjer for en mobilfri skole i hele grunnskolen, fra første til tiende trinn.

Rødts koalisjonspartnere i Ap har støttet innføringen av PC-er til de eldre elevene, men mener digitaliseringen har gått for langt.

– PC-er er et viktig verktøy, med fantastiske muligheter som vi skal bruke. Men når seksåringer får privat PC, har dette gått altfor fort, sier Dag Mossige, gruppeleder for Arbeiderpartiet.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.