Kommuniserer trådløst fra første dag

Toshibas Pocket PC kommer i salg i Norge på nyåret. Den vil kunne kommunisere trådløst over både Bluetooth og trådløst lokalnett fra dag én.

Toshiba Pocket PC e570 er lansert i Japan og USA, og kommer til Europa i løpet av høsten. I Norge opplyser Toshiba Digital Media at de vil vente med den til over nyttår, blant annet for å få med de særnorske tegnene æ, ø og å. Apparatet følger den vanlige malen for moderne Pocket PC-er - 206 MHz Intel StrongArm-prosessor, 3,5 tommer fargeskjerm i 240 ganger 320 punkter og så videre - med noen ekstra egenskaper.

Det er spor for to typer minnekort, Secure Digital (SD) og Compact Flash (CF). Bluetooth vil tilbys på både SD-kort og CF-kort. Trådløstlokalnett vil tilbys på CF-kort, mens lagring til tilbys på SD-kort. I tillegg kommer en brikke for håndtering av multimediaformatet MPEG 4. SD-kort er tilpasset musikkbransjens kopibeskyttelse.

I Norge er det dessuten meningen å tilby maskinen med en harddisk på 1 GB.


Toshiba satser sterkt på at tilleggsfunksjonalitet ikke skal komme på bekostning av apparatets ytre dimensjon, i motsetning til for eksempel Compaq, som tilbyr iPaq-brukere en "jakke" for blant annet GSM-kommunikasjon eller andre typer PC-kort. Tanken på å bygge en GSM-telefon inn i e570 er avvist. Det forsikres at den fysisk sett svært beskjedne disken på 1 GB ikke gjør de ytre dimensjonene større, og at heller ikke vekten økes merkbart over de opprinnelige 180 gram.

Målgruppen er den samme som for Compaq, det vil si at Toshiba satser på profesjonelle og ikke private brukere. Det arbeides med å knytte apparatet til spesielle pakker for IP-soner og til bransjeløsninger.

Til toppen