BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommunist-dugnad for gratis Internett

Teletopia inviterer nå landets studenter, hackere og nerder til å være med på en Internett-dugnad i god, gammel, kommunistisk ånd. - Ingen får betalt før inntektene er høyere enn utgiftene, men da blir til gjengjeld overskuddet fordelt blant alle som har vært med på å bygge opp nettilbudet, sier Teletopia-sjef Robert Hercz.

Øystein Kvistad
31. aug. 1999 - 17:08

Teletopia AS offentliggjorde nylig sine planer om å tilby Teletopia FreeNet - et helt gratis Internett-tilbud, der man ikke betaler noen abonnementsavgift, og der tilgangen til Internett prises inntil 50 prosent under Telenors FriSurf-tilbud (se egne saker nedenfor).

-Vi leter nå etter studenter, hackere og nerder som vil delta i å bygge opp Norges beste Internett-tilbud - på dugnadsbasis, sier gründer og administrerende direktør i Teletopia, Robert Hercz til digi.no.

- I ekte kommunistisk ånd, skal alle jobbe for felleskapets beste. Ingen får betalt før inntektene er høyere enn utgiftene, men da blir til gjengjeld overskuddet fordelt blant alle som har vært med, lover Hercz, som mener det er veldig mange dyktige web-designere og Internett-programmerere "der ute", som kan tenke seg å være med og gjøre en innsats noen timer nå og da.

Ifølge en pressemelding Teletopia sendte ut tirsdag ettermiddag akter selskapet å sette opp 25 arbeidsplasser til "kommunist-dugnaden". De som blir utvalgt til å være med, får nøkkelkort slik at de kan komme og gå når de vil - hele døgnet.

- På denne måten vil Teletopia FreeNet kunne tilby ikke bare gratis tilgang til Internett, men også gratis E-post, gratis hjemmeside og en konkurransedyktig portaltjeneste. På sikt vil både Telenor og Tele2 etter all sannsynlighet også måtte tilby gratis internett for ikke å miste alle kundene sine, mener Hercz.

- Når de andre operatørene sitter med skyhøye lønnskostnader og kun marginale inntekter, vil dette bety begrenset spillerom når det gjelder attraktive tilleggstjenester. Når alle da er like billige, vil det være tjeneste-tilbudet som avgjør hvilken tilbyder kundene velger, sier han.

Teletopia AS ble etablert i 1994 som den 4. teleoperatøren i Norge, etter Telenor, NetCom og Telenor Mobil. Selskapet har spesialisert seg på leveranser av avanserte og intelligente teletjenester. I år regner selskapet med å omsette for omlag 65 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.