Kompakt «datasentral» fra Dell

Skal være markedets første konvergerte enhet for mindre miljøer.

Kompakt «datasentral» fra Dell
Dell PowerEdge VRTX framstår som en liten datasentral for små miljøer. Den erstatter fysiske servere og hjemmesnekret virtualisering med en enkel, oversiktlig og stillegående enhet, som leveres med moderne driftsprogramvare for virtualisertee servere og lagring. Bilde:

Dell har lansert en enhet på størrelse med en tilårskommen tårnserver, som kan beskrives som en kompakt datasentral: PowerEdge VRTX. Den kan også leveres som en rackenhet med en høyde på 5 U (22,2 centimeter).

Enheten kan stappes med opptil fire bladservere av typen PowerEdge M-Series, samt opptil 25 2,5 tommers disker eller 12 3,5 tommers disker. Pakken leveres med Dells løsninger for systemdrift. Servere og lagring kan virtualiseres etter behov, med et brukergrensesnitt som ikke stiller krav til avansert IT-ekspertise. Enheten kan fjerndriftes. Den interne kablingen bidrar til at det hele fungerer som en liten, men moderne datasentral. Ytelsen skal være tilstrekkelig til å betjene for eksempel et VDI-miljø med et opptil et tusentalls brukere.

VRTX markedsføres som et enkelt, effektivt, skalerbart og fleksibelt alternativ til vanlige servere eller hjemmesnekret virtualisering i mindre miljøer, som småbedrifter, avdelingskontorer, utviklingsmiljøer og så videre.

Hver M620-server i VRTX kan ha opptil 8 prosessorkjerner (Xeon E5-2600) og opptil 768 gigabyte minne.
Hver M620-server i VRTX kan ha opptil 8 prosessorkjerner (Xeon E5-2600) og opptil 768 gigabyte minne.

Tenkte oppgaver er fil- og skrivertjenester, e-post, IP-tjenester, butikktjenester, sikkerhet, sikkerhetskopiering, WAN-akselerasjon, katalog- og domenetjenester, klientvirtualisering med mer.

Dell har satset på en konstruksjon som gjør enheten knapt hørbar i et kontormiljø. Støynivået oppgis å være 52 desibel.

Driftsløsningen OpenManage Essentials for PowerEdge VRTX har agentfrie løsninger. Opptil ni enheter kan driftes under ett. Enheten leveres prekonfigurert. De første kommersielle leveransene skjer 26. juni.