BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kompatibilitet viktigst i StarOffice 8

Sun mener brukere som ønsker å bytte fra Microsoft Office til StarOffice 8, får en enkel jobb.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 2005 - 11:01

Sun lanserte i går versjon 8 av kontorsuiten StarOffice, et kommersielt produkt basert på OpenOffice.org 2.0, som ennå ikke er helt ferdig.

For mange er nok støtten for OASIS' OpenDocument-format den viktigste nyheten, men for Sun skal den viktigste oppgaven ha vært å forbedre kompatibiliteten med Microsoft Office-dokumentene.

Iyer Ventkesan, senior produktsjef for StarOffice i Sun, sier til BetaNews at hans viktigste ansvar har vært å lage en pakke med produktivitetsprogramvare som gir brukerne en uimotståelig grunn til å skifte fra Microsoft Office. Dette inkluderer både sikring av kompatibilitet med Microsofts produkt og å legge til rette for en enklere overgang for brukerne.

- Vi har gjort det virkelig enkelt for Microsoft Office-brukerne å ta i bruk StarOffice med en gang, sier han.

Støtte for makroer fra Microsoft Office og import og eksport av passordbeskyttede dokumenter er nå inkludert, etter å ha vært på toppen av listen over egenskaper som har vært mest savnet av brukerne.

StarOffice 8 skal ha en egen modul for analyse av Microsoft Office-filer, samt en Macro Migration Wizard, som skal kunne konvertere VBA-makroner.

StarOffice kan kjøres på Windows, Linux og Solaris. Det består av fem nøkkelkomponenter, Writer (tekstbehandling), Impress (presentasjon), Calc (regneark), Base (databaseverktøy) og Draw (illustrasjoner).

I tillegg til det som er inkludert i OpenOffice.org, inkluderer StarOffice 8 også en kommersiell stavekontroll, databasemotoren Adabas D, flere utklippsbilder, fonter og maler, i tillegg til de nevnte migrerings- og konverteringsverktøyene.

Sun opplyser at StarOffice 8 er den første kommersielle kontorsuiten med støtte for de åpne og royaltyfrie OpenDocument-formatet. Slik støtte er også ventet i IBM Workplace og Corel WordPerfect Suite i nær framtid, i tillegg til at KOffice 1.4.x og den kommende OpenOffice.org 2.0 har slik støtte. Den amerikanske delstaten Massachusetts har valgt å kaste ut Microsoft Office til fordel for kontorapplikasjoner som støtter blant annet OpenDocument-formatet.

StarOffice 8 tilbys gratis til utdanningsorganisasjoner. Den kan lastes ned fra nettet for 70 dollar eller kjøpes i butikker for 100 dollar. For bedriftsbrukere vil StarOffice 8 koste fra 35 dollar per bruker.

Foreløpig er produktet kun tilgjengelig for nedlasting, men fysiske utgaver skal finne veien ut til butikker i løpet av oktober. I tillegg til den engelskspråklige utgaven, er versjoner på blant annet tysk, fransk og svensk, men ikke norsk, tilgjengelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.