BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kompatibilitet viktigst i StarOffice 8

Sun mener brukere som ønsker å bytte fra Microsoft Office til StarOffice 8, får en enkel jobb.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 2005 - 11:01

Sun lanserte i går versjon 8 av kontorsuiten StarOffice, et kommersielt produkt basert på OpenOffice.org 2.0, som ennå ikke er helt ferdig.

For mange er nok støtten for OASIS' OpenDocument-format den viktigste nyheten, men for Sun skal den viktigste oppgaven ha vært å forbedre kompatibiliteten med Microsoft Office-dokumentene.

Iyer Ventkesan, senior produktsjef for StarOffice i Sun, sier til BetaNews at hans viktigste ansvar har vært å lage en pakke med produktivitetsprogramvare som gir brukerne en uimotståelig grunn til å skifte fra Microsoft Office. Dette inkluderer både sikring av kompatibilitet med Microsofts produkt og å legge til rette for en enklere overgang for brukerne.

- Vi har gjort det virkelig enkelt for Microsoft Office-brukerne å ta i bruk StarOffice med en gang, sier han.

Støtte for makroer fra Microsoft Office og import og eksport av passordbeskyttede dokumenter er nå inkludert, etter å ha vært på toppen av listen over egenskaper som har vært mest savnet av brukerne.

StarOffice 8 skal ha en egen modul for analyse av Microsoft Office-filer, samt en Macro Migration Wizard, som skal kunne konvertere VBA-makroner.

StarOffice kan kjøres på Windows, Linux og Solaris. Det består av fem nøkkelkomponenter, Writer (tekstbehandling), Impress (presentasjon), Calc (regneark), Base (databaseverktøy) og Draw (illustrasjoner).

I tillegg til det som er inkludert i OpenOffice.org, inkluderer StarOffice 8 også en kommersiell stavekontroll, databasemotoren Adabas D, flere utklippsbilder, fonter og maler, i tillegg til de nevnte migrerings- og konverteringsverktøyene.

Sun opplyser at StarOffice 8 er den første kommersielle kontorsuiten med støtte for de åpne og royaltyfrie OpenDocument-formatet. Slik støtte er også ventet i IBM Workplace og Corel WordPerfect Suite i nær framtid, i tillegg til at KOffice 1.4.x og den kommende OpenOffice.org 2.0 har slik støtte. Den amerikanske delstaten Massachusetts har valgt å kaste ut Microsoft Office til fordel for kontorapplikasjoner som støtter blant annet OpenDocument-formatet.

StarOffice 8 tilbys gratis til utdanningsorganisasjoner. Den kan lastes ned fra nettet for 70 dollar eller kjøpes i butikker for 100 dollar. For bedriftsbrukere vil StarOffice 8 koste fra 35 dollar per bruker.

Foreløpig er produktet kun tilgjengelig for nedlasting, men fysiske utgaver skal finne veien ut til butikker i løpet av oktober. I tillegg til den engelskspråklige utgaven, er versjoner på blant annet tysk, fransk og svensk, men ikke norsk, tilgjengelig.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.