IT

Kompetanseløft til to nye bransjer: – Mange trenger å oppdatere kompetansen sin

Regjeringen satser på nye bransjeprogram for informasjonssikkerhet og IKT og for finansnæringen.

 – Mangel på folk med rett kompetanse kommer til å være en av de største flaskehalsene i flere næringer fremover, sier forsknings- og høyere undervisningsminister Sandra Borch.
 – Mangel på folk med rett kompetanse kommer til å være en av de største flaskehalsene i flere næringer fremover, sier forsknings- og høyere undervisningsminister Sandra Borch. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
18. sep. 2023 - 08:29

Bransjeprogram har som mål at ansatte, permitterte og ledige i bransjer med særlig behov for endring får nødvendig kompetanse til å mestre nye oppgaver og dermed blir i jobben, opplyses det i pressemeldingen fra Kunnskapsdepartementet.  

– Finansnæringen har de senere årene blitt stilt overfor nye krav, blant annet til grønne og bærekraftige investeringer. Dette gir behov for ny og oppdatert kompetanse. Informasjonssikkerhet og IKT treffer flere sektorer. Dette bransjeprogrammet vil derfor kunne føre til at mange får nødvendig påfyll, sier Borch.

Staten betaler

Kunnskapsdepartementet inviterte våren 2023 hovedorganisasjonene til å foreslå bransjer. Ti bransjer ble nominert. Seks av disse var renominering av bransjer som allerede har hatt bransjeprogram, og fire nominasjoner var nye bransjer. 

I tillegg til de to nye bransjeprogrammene vil følgende bransjeprogram fortsette:
  • Industri- og byggenæringen
  • Avfalls- og gjenvinningsbransjen
  • Jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen

Bransjeprogrammene er et spleiselag. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler og universiteter skal drive og utvikle relevante tilbud. Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid, opplyses det.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.