KARRIERE

Kompetansesenter for Android åpner i Sverige

Skal lære opp utviklere i Googles mobilplattform.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 2009 - 07:53

Svenske Enea satser på Googles Android-plattform og kunngjorde i går at selskapet etablerer et Android-kompetansesenter i Lund i Sør-Sverige.

Enea har avdelinger i mange land og tilbyr programvare og tjenester med fokus på løsninger for kommunikasjonsdrevne produkter. Selskapet tilbyr blant annet sanntidsoperativsystemet som brukes i mange ordinære mobiltelefoner.

Selskapet skriver i en pressemelding at bakgrunnen for opprettelsen av kompetansesenteret er stor etterspørsel i markedet etter Android-ekspertise.

Enea Android Competence Center, som senteret skal hete, vil tilby både utviklingstjenester og ulike opplæringsprogrammer til utviklere av mobiltelefoner, netbooks og MID-er (Mobile Internet Devices).

- Android er helt klart en gjennombruddsteknologi i mobilbransjen, og i mange tilfeller kjemper mobilverdikjeden med å tilegne seg, integrere og levere Android-plattformen, sier Gregory Singh, sjef for globale tjenester hos Enea, i en pressemelding.

- Størrelsen på vår Android-fokuserte konsulentgruppe ved Enea Öresind plasserer oss blant de sterkeste aktørene innen Android-tjenester i Nord-Europa. Vi har til hensikt å forsterke ressursene våre ytterligere for å hjelpe kunder med å levere Android-baserte håndsett og mobile enheter som overgår forventningene til funksjonalitet, ytelse og pålitelighet i det krevende konsumentmarkedet, forteller Singh.

Det nye kompetansesenteret skal fokusere på plattform- og rammeverknivåene ved Android. Enea mener selv å være i en unik posisjon i så måte, siden det har betydelig erfaring fra alle deler av programvaredesignen til mobiltelefoner, fra basisbånd til applikasjonslaget, inkludert integrasjon og testing. Det har som mål å bli en betrodd partner til leverandører av mobiler og komponenter, i tillegg til programvareutviklere som ønsker å tilpasse seg utfordringene knyttet til raskt å ta i bruk Android-plattformen.

Pensumet ved kompetansesenteret vil være delt opp i moduler som skal være tilpasset bakgrunnen til publikummet. Blant annet ser Enea for seg at utviklere med mye kompetanse innen integrert programvare og enhethetsdrivere kanskje trenger å lære mer om Linux og å bygge programvare til Android, mens erfarne Linux-utviklere kanskje trenger en introduksjon til særegenhetene ved Android og kunnskap om mobile plattformer.

Den modulbaserte opplæringen består derfor av alt fra enkle introduksjoner til et komplett Android-seminar på fem dager. De første kursene starter allerede om en uke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.