Komplett Data og Multicom billigste datawebshopper

Hardware.no har utliknet sine prisundersøkelser de siste kvartalene, og likestiller Komplett Data og Multicom som webshopene der datakomponenter og periferiutstyr er rimeligst å kjøpe.

Hardware.no har utliknet sine prisundersøkelser de siste kvartalene, og likestiller Komplett Data og Multicom som webshopene der datakomponenter og periferiutstyr er rimeligst å kjøpe.

Hvert kvartal i 1999 har Hardware.no sammenliknet prisnivået på ti varer som det er typisk å ty til web for å kjøpe. Det dreier seg dels om komponenter som prosessor, grafikkort og minne, dels om utstyr som skjerm, CD-brenner og skriver. Forskjellige produkter er valgt ut til undersøkelsen i hvert kvartal.

I sin presentasjon av årsundersøkelsen sier Martin Wirak i Hardware.no at alle webshopper som ikke har hatt minst 20 av de til sammen 40 varene, er luket ut. Av de med minst 20 varer, er det flere som er nedlagt, og som følgelig heller ikke er med i sammenfatningen av året.

Etter disse avgrensningene, gjelder årsundersøkelsen 25 norske webshopper. Skillet mellom Komplett Data og Multicom er så liten at begge kåres til vinnere. Hardware.no har innført et skille mellom de webshoppene som i gjennomsnitt ligger innenfor 20 prosent av de lavest registrerte prisene for hver vare.

Ordnet fra billigst til dyrest ligger disse webshoppene innenfor marginen: PS Data, Compunet, Viking, Basic, StartIT, Absolutt, Neon, KK88 og Netshop.

Disse oppfattes av Hardware.no å ha et uakseptabelt høyt prisnivå (ordnet etter økende prisnivå): Access, Memoryshop, Dye-Consult, www.nordata.net, Datakompaniet, Datasupply, Dathor, IKT, Inmotion, Compo, Tvete Data Consulting, CRI, Andresen og GMD.

Leseren advares at ekspedisjonskostnader og eventuelle ekspedisjonsgebyrer ikke er med i prissammenlikningen.

Undersøkelsen er tilgjengelig i sin helhet fra nettstedet Hardware.no (tidligere kjent som Hardware-Norge).

Les også:


Her finner du den billigste PC-en - bit for bit
Her bør du handle datautstyr
Kårer Norges rimeligste dataforhandler

Til toppen