Komplett doblet omsetningen

Komplett-sjef Ole Vinje kunne legge frem en dobling i omsetningen, etter fjorårets store fusjon.

Komplett, Sandefjord
Komplett, Sandefjord (Bilde: Morten Rakke photography)

Komplett-sjef Ole Vinje kunne legge frem en dobling i omsetningen, etter fjorårets store fusjon.

Komplett var allerede Norges største nettbutikk før de fusjonerte med Torp Computing Group (TCG) i fjor. TCG eide Norges nest største nettbutikk, og det er derfor ikke overaskende at Komplett kan fortelle om en doblet omsetning i fjerde kvartal 2007, sammenlignet med året før.

Kvartalsomsetningen endte på 1.381 millioner kroner. Det er en økning på 102 prosent, altså litt mer enn en dobling, sammenlignet med samme kvartal for et år siden. Da endte omsetningen på 685 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på 41,4 millioner kroner, en marginal økning fra 30,4 millioner i siste kvartal i 2006.

De fleste kjenner til Komplett fra sluttkundesiden, og det er da også på dette området at nettbutikken henter inn brorparten av omsetningen. Direktesalget utgjorde en omsetning på 860 millioner kroner, en økning på 74 prosent.

I tillegg selger Komplett også gjennom forhandlere. Denne omsetningen utgjorde 410 millioner kroner av omsetningen.

Resultatet før skatt, endte på 29,3 millioner kroner, mot 33 millioner for et år siden. Nedgangen skyldes i hovedsak avskrivninger i forbindelse med restrukturering av inWarehous og fusjonen med TCG.

I fjor installerte Komplett et nytt lagersystem som skal effektivisere nettbutikken kraftig. Det fungerte imidlertidi ikke helt som det skulle til å begynne med, men i løpet av fjerde kvartal ble problemene løst, ifølge Komplett.

Til toppen