Komplett ekspanderer ut av IT-bransjen

Elkjøp selger IT på nettet, men nå skal Komplett og Eric Sandtrø angripe Elkjøp på deres hjemmebane.

Komplett ekspanderer ut av IT-bransjen

Elkjøp selger IT på nettet, men nå skal Komplett og Eric Sandtrø angripe Elkjøp på deres hjemmebane.

Norges største nettbutikk skal ta skrittet ut fra dagens kjente IT-marked. Til sommeren skal Komplett starte salget av hvitevarer. Dette er hjemmebanen til aktører som Elkjøp og Siba.

Nyheten kommer i forbindelse med fremleggelsen av tall for første kvartal. Komplett skriver i rapporten at de i løpet av sommeren vil foreta en yterligere utvidelse av produktspekteret gjennom satsning på hvitevarer.

Målet til Komplett er enkelt - når du har en av fire innbygger som kunde er det ikke så lett å få disse til å kjøpe IT-produkter. Men du kan kanskje selge andre typer varer til dem.

- Kompletts unike kundebase på over 1,2 millioner registrerte kunder utgjør et betydelig potensial for vekst gjennom lansering av nye produktgrupper. Økt aksept for e-handel av nye produktgrupper er en viktig vekstdriver for Komplett på lengre sikt og selskapet jobber kontinuerlig for å tilby det mest attraktive sortimentet, skriver selskapet i rapporten.

Tallene fra første kvartal viser en hyggelig vekst.

Komplett omsatte i første kvartal for 559,8 millioner kroner, noe som er en oppgang på 19 prosent fra samme periode året før da selskapet omsatte for 471,9 millioner kroner.

Direktesalg til sluttkunder utgjorde 397,8 millioner kroner mens forhandlersalget utgjorde 161,9 millioner kroner, en oppgang på henholdsvis 21 og 14 prosent.

Resultat før skatt endte på 22,7 millioner kroner mot 13,2 millioner kroner samme periode året før.

Til toppen