RESULTATERFINANS

Komplett får ny konkurrent fra Sverige

En ny norsk filial av en stor svensk nettbutikk angriper Komplett med mye av det samme vareutvalget.

11. mai 2006 - 14:28

Netonnet er Sverige nest største IT- og elektronikk-butikk på nett og nå har selskapet åpnet en filial i Norge.

- Vi har analysert det norske markedet og identifisert at det finnes et stort marked for lavere priser, sier Anders Halvarsson, direktør i NetOnNet i en pressemelding.

Hvem Netonnet angriper er klart - selskapets vareutvalg er nesten en kopi av utvalget til Komplett - i tillegg til data og underholdningselektronikk, har selskapet akkurat som Komplett en utvalg av "Hjem og fritid"-produkter.

Forskjellen er i utvalget - Netonnet tilbyr for eksempel bare et mindre utvalg av AMD og Intels prosessorer mens Komplett har alle modellene. Netonnet tilbyr også for eksempel bare åtte forskjellige grafikkort - to for AGP og seks for PCI-Express-bussen.

Netonnet lover lavere priser, men en uformell pris-sjekk avslører ikke noe slikt. digi.no sjekke prisene på seks AMD og Intel prosessorer hos Komplett og den nye svenske nettbutikken og fant nesten identiske priser.

- Vi har ventet på Netonnet lenge. Vi har ekspandert til en rekke land og det er vel ikke så rart at noen av våre konkurrenter kommer til Norge, sier Komplett-sjef Eric Sandtrø til digi.no.

- Du har tidligere sagt at du mener det er for mange IT-butikker på nett i Norge og spådd en konsolidering. Men nå kommer det enda en aktør, spør digi.no.

- Nettonet er store og vil være en av de som overlever, sier Sandtrø til digi.no

Du finner Netonnet på www.netonnet.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.