Komplett får ny konkurrent fra Sverige

En ny norsk filial av en stor svensk nettbutikk angriper Komplett med mye av det samme vareutvalget.

Komplett får ny konkurrent fra Sverige

En ny norsk filial av en stor svensk nettbutikk angriper Komplett med mye av det samme vareutvalget.

Netonnet er Sverige nest største IT- og elektronikk-butikk på nett og nå har selskapet åpnet en filial i Norge.

- Vi har analysert det norske markedet og identifisert at det finnes et stort marked for lavere priser, sier Anders Halvarsson, direktør i NetOnNet i en pressemelding.

Hvem Netonnet angriper er klart - selskapets vareutvalg er nesten en kopi av utvalget til Komplett - i tillegg til data og underholdningselektronikk, har selskapet akkurat som Komplett en utvalg av "Hjem og fritid"-produkter.

Forskjellen er i utvalget - Netonnet tilbyr for eksempel bare et mindre utvalg av AMD og Intels prosessorer mens Komplett har alle modellene. Netonnet tilbyr også for eksempel bare åtte forskjellige grafikkort - to for AGP og seks for PCI-Express-bussen.

Netonnet lover lavere priser, men en uformell pris-sjekk avslører ikke noe slikt. digi.no sjekke prisene på seks AMD og Intel prosessorer hos Komplett og den nye svenske nettbutikken og fant nesten identiske priser.

- Vi har ventet på Netonnet lenge. Vi har ekspandert til en rekke land og det er vel ikke så rart at noen av våre konkurrenter kommer til Norge, sier Komplett-sjef Eric Sandtrø til digi.no.

- Du har tidligere sagt at du mener det er for mange IT-butikker på nett i Norge og spådd en konsolidering. Men nå kommer det enda en aktør, spør digi.no.

- Nettonet er store og vil være en av de som overlever, sier Sandtrø til digi.no

Du finner Netonnet på www.netonnet.no.

Til toppen