RESULTATERFINANS

Komplett-fremgang tross lagerproblemer

Komplett-sjef Eric Sandtrø kan vise til fremgang, takket være kjøp av svensk selskap.

3. okt. 2007 - 10:46

Komplett er Norges største nettbutikk, og har nylig fusjonert med Torp Computing Group (TCG) som eier den nest største nettbutikken MPX.no.

Eric Sandtrø sitter fortsatt som administrerende direktør i Komplett, men skal snart overlate sjefsstolen til Ole Vinje.

Selskapet har nå lagt frem tallene for årets tredje kvartal, og de viste en omsetningsfremgang på 28 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor. I år endte den på 728,7 millioner kroner, mens den i fjorårets tredje kvartal endte på 567,4 millioner.

Fremgangen er imidlertid ikke så stor som den kunne ha vært. I september gikk omsetningen bare frem med med 9 prosent, fra 224,1 millioner i fjor, til 243,6 millioner kroner i september i år.

Uten oppkjøpet av svenske inWarehouse ville omsetningen endt på 197,5 millioner kroner, 12 prosent lavere enn i fjor.

Omsetningsnedgangen skyldes lagerproblemer som Komplett slet med i september.

    Les også:

I en børsmelding hevder imidlertid Komplett at de nå er i ferd med å få kontroll med lagersystemet:

Som tidligere meddelt har Komplett implementert et nytt automatisk lagersystem. Systemet ble tatt i bruk i slutten av august, men i innkjøringsfasen har det vært forsinkelser i vareleveranser og redusert effektivitet. Gjennom september måned har disse forsinkelsene gradvis minsket og effektiviteten økt. Kapasiteten på lagerhåndteringen er nå på et normalt nivå og fokus fremover vil være på effektivitetsforbedringer og økt

kundeopplevelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.