Komplett har tatt inn årets julegaver

Komplett.no har fyllt lageret med det de tror blir årets julepresanger.

Dramatiske prisfall gjør at store grupper IT-interesserte brukere sørger nå for gjennombruddet til en ny type vare hver jul. For norske brukere har mye penger mellom hendene og bevilger ofte seg selv eller partneren en skikkelig julepresang.

Budsjettet for dette belønne-seg-selv eller partneren-kjøpet ligger godt over vanlige julepresanger. Det blir fort snakk om en del tusenlapper – til glede for de store nettbutikkene, distributørene og selvfølgelig produsentene.

– Mange IT-interesserte kjøper julegave til seg selv. Mange gjør også investeringer til husstanden som ny TV før jul, det er jo halv skatt i desember, påpeker Eilif Kiland, innkjøper hos Komplett.no.

I 2003 var digitalkamera den store slageren og i fjor var trolig fotoskrivere den nye storselgeren. Etter å ha snakket med de store distributørene, tok digi.no kontakt med Komplett.no for å høre deres spådom.

    Les også:

Kiland forteller at Komplett tror mer avanserte digitalkamera vil bli den store vinneren i årets julehandel.

– Foto er blitt en folkehobby og folk vil ha noe bedre enn de kompakte digitalkameraene. Digitalt speilreflekskamera har kommet ned i pris, vi har bestilt opp ekstra blant annet av Canon D350, men vi tror også flere vil oppdage de hittil lite omtale mellomdyre kameraene, sier Kiland.

Han sikter til de større og lyssterke modellene til blant annet Canons Powershot-serie, Casio Exilim-modellene, og Fujifilm FinePix S5600 (bildet) og S9500. De gir mange av speilrefleksmodellens fordeler, til rundt halve prisen, mener Kiland.

Kiland forteller også at Xbox 360 er viktig, men tilgangen er begrenset og første runde er allerede forhåndssolgt.

Men spill er stort, så Kiland har bestilt opp ekstra godt av Sonys lommespillmaskin PSP.

I tillegg spår Kiland et videre høyt salg av billige store LCD-tv-er.

– De billigste 32-tommer modellene koster nå ned mot 8000 kroner og de er vil takle HDTV. Dette er ikke en typisk presang, men noe vi tror mange vil ta som en investering opp mot jul, sier han til digi.no.

Til toppen