Komplett overrasker med sterke tall

Nettbutikken Komplett og Eric Sandtrø leverer bedre tall enn ventet for tredje kvartal.

Komplett la i dag frem resultat for tredje kvartal. Selskapet solgte varer for 489,6 millioner kroner i tredje kvartal, et løft på 15 prosent fra samme periode i fjor.

Direktesalg utgjorde 336,7 millioner kroner, eller en oppgang på 17 prosent. Det overraskende er at Komplett nå har fått stoppet fallet i salget til andre IT-forhandlere, dette steg med 9 prosent til 152,9 millioner kroner. 24 prosent av omsetningen kom utenfor Norge.

Driftsresultatet endte på 17,6 millioner kroner, noe som er en kraftig oppgang fra samme kvartal i fjor da selskapet fikk et driftsresultat på 7,3 millioner kroner. Det var ventet et driftsresultat på 15 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 19,1 millioner kroner, mot 8,2 millioner kroner samme periode i fjor. Dermed slo Komplett estimatene.

Men foreløpig er det bare de nordiske kontorene til Komplett som går med overskudd.

"Virksomheten utenfor Skandinavia viser fremdeles ikke et positivt driftsresultat, men de forbedringene man ser er i henhold til selskapets planer for inneværende år".

Som et ledd i dette ble Komplett.be åpner 18. oktober for å tilby salg til kunder i Belgia som vil få varer fra Kompletts lager i Nederland.

Til toppen