Komplett skal utvide med nye varer

Elkjøp skal utvide på nettet, men nå planlegger Komplett-sjef Eric Sandtrø motangrep.

Elkjøp skal utvide på nettet, men nå planlegger Komplett-sjef Eric Sandtrø motangrep.

Elkjøp blir en stadig større aktør i IT-bransjen og selskapet la i forrige uke frem omrisset av sine angrepsplaner. Nå er det slutt på regelen at elkjop.no bare selger det samme som man har i de fysiske butikkene og til samme pris.

Samtidig forteller Elkjøp at man skal utvide utvalget, trolig blant annet på komponent-siden. Særlig skjermkort gir trolig ganske hyggelige marginer.

digi.no tok derfor kontakt med Eric Sandtrø, sjefen for Elkjøps hovedmål, Komplett.no, og spurte han om hvordan han skulle svare.

Sandtrø har hittil vært forsiktig når man tenker på hvordan USAs største nettbutikk har utvidet. Amazon startet opp med bøker, men selger i dag et svært bredt utvalg av varer - fra leketøy og DVD til hagemøbler og kontormateriell. I et slikt sammenligningsbilde har Komplett som er størst i Norge vært veldig forsiktig.

- Vi har i realiteten i det stille utvidet vareutvalget, vi selger for eksempel støvsuger fordi enkelte trengte dette til å rense maskiner. Vi selger nå også noe verktøy, lommelykter og GPS, forteller Sandtrø.

Komplett-sjefen påpeker at kundegruppen hans er unge menn og det er det som bestemmer hva Komplett bør selge.

- Vi ser kategorier av varer der dagens salgskanaler har høye marginer og de fysiske volumene ikke er for store. Vi studerer varer til hus og hjemm man ikke trenger å føle og ta på varene. Vi ser mest på produkter som går på strøm. Eksempler er lamper, blendere, forskjellige kjøkkenmaskiner, tannbørster og mer verktøy, forteller Sandtrø til digi.no.

Dermed angriper Komplett Elkjøp rett tilbake i det som er Elkjøps kjernemarked - elektriske varer.

Klokker og leketøy er også områder med høye marginer, men dette er mindre sannsynlig at Komplett vil starte med.

- Men det er mye som er alt for dyrt. Jeg har nettopp har blitt far og har hvor utrolig dyrt babycall er - du får jo mobiltelefoner til samme pris, påpeker Sandtrø.

Komplett har kommet langt i sine planer og Sandtrø forteller at utvidelsene vil komme fortløpene.

- De første nye varegruppene vil dukke opp allerede i løpet av noen uker, røper Komplett-sjefen.

Til toppen