Komplett sliter fremdeles med IT-systemene

Komplett-sjef Eric Sandtrø har ikke fått ferdig sine IT-systemer, men det er ikke forklaringen på et skuffende mai-salg.

Komplett-sjef Eric Sandtrø har ikke fått ferdig sine IT-systemer, men det er ikke forklaringen på et skuffende mai-salg.

I påsken i år byttet Norges desidert største nettbutikk ut motoren i selskapet. Et nytt SAP-system og en omfattende omskrivining av nettsider skulle gi nye skaleringsmulighet og nye funksjoner.

Komplett-sjef Erics Sandtrø sa den gang at man var klar over at innføringen ville skape gnisninger og føre til et omsetningsfall. Komplett mistet da også 10 millioner kroner i omsetning i mars og 20 millioner i april.

- Når du gjennomfører en så omfattende omlegging, må man regne med konsekvenser. Det blir opplæringskostnader og du benytter anledningen til å legge om interne rutiner. Vi planla derfor å ta oppgraderinger i forkant av en ferie for å ha tid til justeringer etterpå, fortalte Komplett-sjefen til digi.no.

Det var de uferdige nettsidene som har skapt omsetningstapet.

Sandtrø fortalte den gang at han trodde innføringen av det nye IT-systemet var ferdig og at det ikke lå an til nye omsetningstap i mai.

Men Komplett kom ikke i mål. I dag morges sendte selskapet ut en børsmelding om fortsatt arbeid med IT-systemet.

Her er børsmeldingen selskapet sendte ut i dag morges:

"Komplett omsatte for 111 millioner kroner i mai 2004 sammenlignet med 116,5 millioner kroner i samme måned i 2003.

Den positive effekten av bytte til nytt datasystem har foreløpig ikke gitt den ønskede omsetningsveksten. Arbeidet med å implementere viktige tilleggsfunksjoner har pågått

med uforminsket innsats. Arbeidet har vært mer tidkrevende enn først antatt og fortsatt er ikke alle funksjoner tilgjengelige," skriver selskapet.

Men Sandtrø påpeker litt overraskende overfor digi.no at det ikke er IT-systemene som bremser.

- At vi har litt lavere omsetninge nå skyldes ikke IT-systemene. Det er to færre arbeidsdager i mai i år enn i fjor. Det virker som det er litt roligere i markedet for både oss og konkurrenter vi har snakket med, forteller Sandtrø til digi.no.

For mai-tallene burde ha vist en vekst. Fra første kvartal i 2003 til første kvartal i år løftet Komplett salget med 15 prosent.Selskapet har et mål på 20 prosent vekst i året.

Sandtrø vil nå ikke estimerer hva IT-utfordringene har redusert omsetningen med.

Det er fortsatt utvikling av nettsidene, som Komplett utfører selv, som har tatt lengre tid enn hva man hittil har trodd, forklarer han.

- Folk spør når vi er ferdige, det blir vi aldri, vi arbeider kontinuerlig med forbedring og forandring på nettbutikken vår. Men vi hadde noen enkeltfunksjoner i det forrige systemet som ikke er på plass i det nye enda, forteller Sandtrø.

Til toppen