Komplett Solaris-server til 12.000 kroner

Sun Fire V100 bygger på samme konsept som Netra X1, men legger til CD-drev og en del andre finesser - til samme pris.

Sun Fire V100 bygger på samme konsept som Netra X1, men legger til CD-drev og en del andre finesser - til samme pris.

Det dreier seg om en flat maskin i 1 U høyde for rackmontering. Sun Fire V100 kjører Solaris 8 og drives av en 500 MHz UltraSparc IIe-prosessor med støtte for opptil 2 GB minne, og to 40 GB disker.


Den leveres med så mye programvare at den kan nærmest kan settes rett i produksjon, blant annet iPlanet WebServer Enterprise Edition 6.0, Apache HTTP-server og Chili!Soft ASP-programvare. Pakken omfatter også driftsprogramvaren Lights Out Management med blant annet mulighet for automatisk omstart, og fjernstyring av av/på-knappen..


Sun Norge mener den egner seg til infrastrukturapplikasjoner som web, e-post, meldingsformidling, brannmur, proxy/cache, DNS, lagring, utskrift og så videre, samt "beregningsintensive miljøer som design og test".

For stormaskinmiljøer tilbyr Sun en annen nyhet, Sun Fire 12K, opprinnelig lansert i USA 9. april, samtidig med at IBM lanserte sin p670 rettet mot de mellomstore medlemmene av Sun Fire-familien, der 12K plasserer seg i det øvre sjiktet. 12K er Suns motstykke til IBMs "Regatta", det vil si p690. Sun mener 12K er overlegen innen beskyttelse av investering, tilgjengelighet og driftskostnader - "teknologi som har flere års forspring til en brøkdel av prisen" av p690. Sun Norge mener 12K "passer både pris og kapasitetsmessig godt til det norske og skandinaviske markedet. Serveren er stor nok til å erstatte de fleste norske stormaskininstallasjoner, og det til en vesentlig lavere kostnad og med langt lavere drifts- og total-kostnader som resultat."

Til toppen