RESULTATERFINANS

Komplett svarer på høye forventninger

Eric Sandtrø og IT-nettbutikken Komplett fortsetter fremover og slår såvidt de høye forventningene.

23. okt. 2003 - 09:59

Komplett.no er trolig den aller største ehandel-suksessen i Norge med sitt salg av ferdige datamaskiner og komponenter, primært over nett, men også gjennom noen fysiske butikker.

digi.no kunne nylig avsløre at selskapet selger bortimot 140.000 PCer i deler i løpet av året, noe egentlig gjør dem til Norges nest største PC-leverandør, bare slått av HP.

    Les også:

Komplett-sjef Eric Sandtrø la i dag morges frem tall for tredje kvartal som viser et resultat før skatt på 21,7 millioner kroner i tredje kvartal, mot 19,3 millioner kroner i fjor. Analytikerne ventet i snitt et resultat før skatt på 21 millioner kroner, i følge TDN Finans.

Omsetningen til Komplett var på 422 millioner kroner i tredje kvartal, mot 333 millioner kroner i fjor. Av omsetningen i tredje kvartal, kommer 316,8 millioner kroner i Norge.

Komplett opprettholder sitt mål om en langsiktig omsetningsvekst på 20 prosent og fem prosent resultatgrad før skatt.

Komplett vokser også bra i utlandet, en fjerdedel av omsetningen skapes nå utenfor Norge.

Mesteparten av salget stammer som ventet fra nettbutikken til selskapet - andelen endte på 89 prosent i tredje kvartal. Antall ordre understreker utviklingen i selskapet - på et år har antall Internett-ordre vokst 35 prosent til 132.799 i løpet av tredje kvartal i år.

At ehandel har blitt et viktig kanal for mange produkter understrekes også av at Komplett nå har 216.000 kunder i fem land. Dette er kunder som har handlet på nett i løpet av de siste 12 månedene.

Komplett har kontorer og nettbutikker i Norge, Sverige, Storbritannia/Irland og Tyskland. Selskapet har det siste kvartalet satt opp et sentrallager for Storbritannia/Irland og Tyskland i Nederland og tatt i bruk SAP for å styre driften.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.