BEDRIFTSTEKNOLOGI

Komplett vil doble med nytt robot-lager

Som seg hør og bør for en IT-nettbutikk skal Komplett la roboter, ikke mennesker hente varer.

Nordens største IT-butikk på nett, Komplett, har store planer om å fortsette å vokse.

Ferske tall viser at Komplett omsatte i fjor for nesten 2,3 milliarder, som er 14 prosent opp fra 2005 som endte på 1,9 milliarder kroner.

Den største utfordringen for å øke kapasiteten, er at lagerrutinene fungerer. Nå skal et nytt automatisert lagersystem, Element Storage Systems til en verdi av 33 millioner kroner, hjelpe Komplett til å vokser enda mer.

- Vi har tenkt å doble omsetningen i løpet av noen få år, forteller finansdirektør Gyrid Skalleberg til digi.no.

Tallene for 4 kvartal 2006 viste omsetningsrekord på 685 millioner i et kvartal, og omsetningsrekord innenfor en måned med desemberomsetning på 241,7 millioner.

Komplett har 300 ansatte, hvorav 160 årsverk er knyttet til lagervirksomheten som skal håndtere over 6000 vareartikler.

- Lagerfunksjonen er utrolig viktig i vår virksomhet, og mange her har jobber som kun dreier seg om å plukke på lageret, forteller Skalleberg.

Fram til nå har lagerrutinene vært delvis manuelle og noe automatisert. Varene blir manuelt hentet fra hyllene, sammenstilt og deretter sendt ut.

    Les også:

Med den automatiske løsningen, endres rutinene fra at man går til varen med en tralle, til at man sitter på en arbeidsplass og heller slår inn direkte på ordren som automatisk legges ut på et rullebånd og deretter sendes ut.

Det kan være store innsparinger for Komplett ved å gå over til automatiserte rutiner. Rundt 100 er fast ansatt ved lageret, men over 60 årsverk blir innleid til nettbutikker under perioder med stort trykk.

Rekorden ble satt fra 19. til 20. desember. Da ble det sendt ut 8000 pakker fra Sandefjord, som innebærer 1 ordre hvert 13. sekund. På det mest hektiske var rekorden en pakke hvert 8. minutt.

Også i januar forventer Komplett et nytt høydepunkt. Det er i denne måneden den offentlige sektor har fått nye budsjetter, og studenter investerer i nytt IT-utstyr.

- I forhold til fysiske butikker, kan vi konkurrere på levering og betaling, framholder Skalleberg.

Komplett har blant annet gått ut med gavekort, som var et populært alternativ som julegave, både blant privatpersoner og som firmagave. Beløpet varierer fra mellom 500 til 2500 kroner.

- En av våre største utfordringer er lageret, og vi ser for oss store besparelser fra 2008 på denne løsninger, sier Skalleberg.

Av ti på topp-liste av populære varer, topper tre av dem bærbare PC-er, to flat-tver, en MP3-spiller kombinert med radio, en digital kamera og en HD-videokamera.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.