RESULTATERFINANS

Komplett vil ut av Europa

- Ønsker heller å styrke oss i Norden, sier konsernsjef Ole Vinje.

Komplett er Nordens største nettbutikk og lenge prøvde selskapet å gjøre seg store også i resten av Europa, men uten hell.

I fjor måtte planene revurderes etter skuffende omsetning. Nettbutikkene i England, Frankrike, Tyskland og Østerrike ble skrotet.

I dag kom meldingen om at Komplett vurderer restene av europasatsingen.

Selskapets nettbutikker i Nederland, Belgia og Irland skal kartlegges for mulige «strategisk alternativer», heter det i en børsmelding.

- Vi tapte penger på disse landene i første kvartal, sier konsernsjef Ole Vinje til digi.no.

Regnskapet for årets tre første måneder viser at omsetningen stupte 29 prosent i disse landene, sammenlignet med første kvartal i fjor. Også den svenske og danske virksomheten falt kraftig med 25 prosent, mens den norske avdelingen til sammenligning bare falt fire.

Totalt solgte Komplett varer for 247 millioner kroner i de tre landene i fjor. Det utgjør 5,7 prosent av selskapets totalomsetning.

Ønsker nye partnere

- Komplett ser nå etter nye samarbeidspartnere eller allianser for å bygge opp en større europeisk enhet, hevder Vinje.

Virksomheten i Norden skal fortsette som før, men for alt annet ønsker de ifølge Komplett-sjefen å se på ulike alternativer. Hvilke alternativer det er snakk om skal være uklart ettersom arbeidet akkurat har startet.

- Bakgrunnen for dette er at Komplett er i en konsolideringsfase. Vi ønsker å styrke oss i Norden, og det er der vi primært ønsker å legge kreftene våre fremover, sier Komplett-sjefen.

Prosessen forventes ifølge børsmeldingen å være klar tidligst i årets fjerde kvartal.

- Hypotetisk kan man tenke seg at vi går sammen med et selskap som kan komplementere oss på produktsiden, hvor selskapene nødvendigvis deler på eierandelene. Vi tror vi har en betydelig kompetanse innen nettbutikker som vi kan tilføre en eventuell samarbeidspartner, sier Ole Vinje.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.