Kongelig nettbryllup på storskjerm i Washington

Nordmenn fulgte bryllupet mellom Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon i over 60 land.

Nordmenn fulgte bryllupet mellom Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon i over 60 land.

I Europa sendte NRK Europa og NRK International TV-bilder fra helgens begivenhet til nordmenn og andre interesserte. NRK Utenlandssendingen (på radio) var også et alternativ, sendingene kan tas inn over store deler av verden.

Men skulle man få levende bilder fra NRKs sendinger utenfor Europa, var NRK.no stedet.

Det var mange nordmenn i utlandet som fulgte bryllupet via Internett. Besøkende fra 60 land var innom sidene, ifølge en pressemelding fra NRK. Nettutgaven til NRK hadde syv dagers direktesendinger fra bryllupet, hvor man kunne se alt fra pyntingen av hovedstaden til seremonien i Oslo Domkrike og festen på Slottet.

I Kuala Lumpur i Malaysia hadde store deler av den norske kolonien samlet seg i fullt gallautstyr for å følge det kongelige bryllupet. Kolonien var blant dem som utgjorde den største seerskaren i utlandet sammen med New York City, Washington D.C. og Sidney, Australia.I Washington D.C. på den amerikanske østkysten var det også full fest, og NRK.no-sendingene skal ha blitt vist på storskjerm ved den norske ambassaden. Finansråden ved ambassaden hadde de også stelt i stand den samme menyen som kronprinsparet fikk servert på Slottet i Oslo.

NRK sendte absolutt alt av TV-sendinger på nettet, og 20 prosent av all nett-trafikken bryllupshelgen var fra utlandet.

Til toppen