SIKKERHET

Kongressen i USA planlegger høring av Zuckerberg

En komité i Kongressen planlegger en høring der Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg skal forklare seg om personvernskandalen.

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg vil trolig bli innkalt til høring i den amerikanske kongressen om personvernskandalen.
Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg vil trolig bli innkalt til høring i den amerikanske kongressen om personvernskandalen. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB scanpix
28. mars 2018 - 09:04
Vis mer

Facebook har ikke villet bekrefte om Zuckerberg planlegger å avlegge forklaring. Men talskvinne i energi- og handelskomiteen i Representantenes hus, Elena Hernandez, sier til nyhetsbyrået DPA at de jobber med å avklare en dato for en slik høring.

Da det britiske parlamentet tirsdag ba Zuckerberg om å møte opp til en høring, ville han sende andre Facebook-ledere i sitt sted.

Senere tirsdag sa EU at Facebook får to uker til å svare på spørsmål om skandalen om avsløringene knyttet til det britiske kommunikasjonsbyrået Cambridge Analytica (CA).

Nylig ble det kjent at CA hadde samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

Les også: EU gir Facebook to uker på å svare for personvernskandalen »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.