Kongsbergfirma satser på indisk IT-kompetanse

Itum AS på Kongsberg prøver å gjøre noe når andre prater. 8 indiske IT-konsulenter gjøres husvarme med norske særheter før de sendes hjem til Bangalore for å arbeide for norske kunder.

Det relativt nystartede selskapet Itum AS satser nå på å gjøre indisk IT-kompetanse fortrolig med norske særegenheter før de skal slippes løs på norske kunder.

Itum, som er etablert av fire personer som tidligere arbeidet ved EDB Intech, vil være en totalleverandør av IT-tjenester, med fokus på internetteknologi. Selskapet tar sikte på å levere alt fra rene programmeringstjenester til nøkkelferdige løsninger.

-Vi opplevde hos EDB Intech stadig at vi manglet folk med den ønskede kompetansen, sier medgründer Bjørn Grene til digitoday.no, og dette vil vi nå prøve å gjøre noe med.

Selskapet, som ble stiftet 1.august i år, holder til inne på området til Kongsberg Næringspark på Kongsberg. I første omgang er det hentet 8 personer som skal gjøres kjent med norske IT-systemer og det norske markedet.

-Vi opplever god tilgang på kompetanse i India, fortsetter Grene, og vi satser på å bruke indisk toppkompetanse på utviklingen, mens vi her lokalt vil vektlegge salg og gjennomføring av prosjekter.

Bredbånd og bruk av webkamera skal sikre kommunikasjonen mellom konsulentene, kundene og hovedkontoret.

-I utgangspunktet ønsker vi også å ha noen arbeidstillatelser som gjør det mulig å hente folk på midlertidig basis. Reglene på dette området er dessverre for lite fleksible. I hovedsak dreier dette seg imidlertid om flinke folk som ønsker å bo i India. De IT-folkene som ikke ønsker å bo i India har ingen problemer med å få arbeidstillatelser i USA eller UK, sier Grene til digitoday.no.

-Vi vil være i full drift fra nyttår. Det er ikke meningen at alle konsulentene nødvendigvis skal komme fysisk til Norge. Dersom etterspørselen er der kan vi skalere opp til 100 mennesker innen noen måneder, sier Grene til digitoday.no.

I første omgang har selskapet sikret seg Postbanken Eiendomsmegling som kunde.

-Totalt har vi gjennom et samarbeid med vår partner i Bangalore tilgang på over 600 mennesker, og disse menneskene har alle svært solide CV-er, avslutter Grene.

Til toppen