BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konkurranse om beste IT-by

Tirsdag gikk startskuddet for den globale Bangemann-utfordringen under Stockholm IT-Week. Utfordringen, som har fått sitt navn etter EU-kommisjonæren Martin Bangemann, er en internasjonal konkurranse der Stockholm utfordrer andre byer over hele verden om hvem som er best på IT.

Morten Øverbye
28. mai 1997 - 16:00

- Skal vi kunne gjøre noe, må vi begynne å tenke globalt og få mennesker til å samarbeide over landegrensene, sa Martin Bangemann under åpningen av den globale utfordringen.

Den forrige utfordringen gikk til andre EU-land, og varte fra november 1994 til januar i år. I denne utfordringen deltok 25 europeiske byer med tilsammen 116 forskjellige prosjekter.

- Denne utfordringen fikk en rekke byer til å bygge opp et felles nettverk og dele sine erfaringer fra IT, sa Stockholms finansborgerråd Mats Hulth om den forrige runden i utfordringen.

Målet med den globale utfordringen er å få frem de aller fremste IT-prosjektene. Sammen med andre europeiske byer, utfordrer Stockholm denne gang byer over hele verden til å delta med prosjekter.

- Det viktige med utfordringen er at flere ser fordelen med IT. Et krav til de prosjektene som meldes på til denne konkurransen, er at det er prosjekter som gjør nytte for mennesket. Prosjektene bør derfor bestå av brede grupper med aktive mennesker, og ikke bare være til nytte for en elite, sa Bangemann.

De elleve kategoriene som kan delta i den globale utfordringen er nye forretningsstrukturer, informasjonsteknologi for små og mellomstore bedrifter, elektronisk handel, informasjonsteknologi innenfor utdanning, livslang læring, samfunnstjenlig og demokratiserende IT, helse og omsorgssektoren, kultur og media, miljø, utbredelse av nettverk, og trafikk og transport.

Den globale utfordringen er nå startet, men fristen for å melde på prosjekter løper ikke ut før 1. oktober 1998. Etter den datoen skal juryen bruke frem til våren 1999 på å bedømme de beste prosjektene. Alle prosjektene må være igangsatt før juryen begynner sitt arbeid.

- Vi har allerede fått et stort antall henvendelser fra folk som er interessert i å melde seg på prosjektet, fra steder som spenner fra Krakow til New York, sa Hulth under åpningen i Stockholm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.