Konkurranse-tilsynet sier tja til Trondsen

EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen vil kjøpe Fellesdata, men Konkurransetilsynet er ikke sikker på om de vil si ja.

EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen vil kjøpe Fellesdata, men Konkurransetilsynet er ikke sikker på om de vil si ja.

Bjørn Trondsen vant budkrigen mot Tom Adolfsen og Merkantildata om Fellesdata. Trondsen har fra før en rekke datasentraler og ønsket seg den siste uavhengige som er igjen i Norge. Men nå stiller Konkurransetilsynet flere spørsmål ved oppkjøpet.
Les om salget av Fellesdata:
Vil se nærmere på EDB og Fellesdata
Merkantildata gir ikke opp kampen om Fellesdata
Fellesdata under hammeren for minimum 1,75 milliarder kroner
I et brev til selskapet i går sier Konkurransetilsynet at de vil ha mer tid på seg til å vurderer oppkjøpet. I brevet sier tilsynet at det kan bli aktuelt med "inngrep" i saken. Konkurransetilsynet sier at de vil bruke tre måneder i tillegg til de fem først måndene.


Men Trondsen har et avslappet forhold til saken og tror åpenbart at han får et ja fra tilsynet.

- Konkurransetilsynet bare understreker sin rettighet til å se på dette kjøpet. Vi tror Konkurransetilsynet synes dette er en stor og komplisert IT-sak, det er nok derfor de trenger mer tid, sier Trondsen til digi.no. - Vi fortsetter med fusjonen som planlagt, dette endrer ikke på noe, sier han.

Til toppen