RESULTATERFINANS

Konkurransetilsynet misliker kortkrig

Konkurransetilsynet misliker at aktører stenger andre ute og har grepet inn mot BBS før.

31. aug. 2000 - 14:31

Det ligger an til full krig mellom de to kommende småpengekortene/smartkortene i Norge. Bankenes Betalingssentral eier 90 prosent av alle kortterminaler i norske butikker og sier de vil nekte å la kunder med konkurrentens Modex Norge bruke deres butikkterminaler. To allianser vil gi deg småpengekort

Smartkort fra Posten.
Smartkort fra Posten.

Konkurransetilsynet kjente ikke til saken da digitoday.no ringte, men interesserte seg raskt for hva BBS sier de skal gjøre.

- Dette ser ut som en leveringsnektelse som kan vurderes av oss hvis det fører til ineffektiv ressursbruk. Vi kommer neppe til å ta opp saken selv, vanlig saksgang er at en av partene henvender seg til oss, sier Egil Johnsen, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet til digitoday.no.

Johnsen forteller at det ofte holder at Konkurransetilsynet henvender seg til partene. Det var nok til å presse frem en fred mellom Postbanken og forretningsbankene i 1994. Striden minner om småpengekort-striden, for i 1994 hadde hver av alliansene sine egne minibankkort og minibank-nett.

- Vi ba partene om å forhandle og gav dem en frist. Dette satte i gang forhandlinger der de ble enig, forteller Johnsen.

Johnsen forteller at BBS tidligere har vært klaget inn til Konkurransetilsynet. Nyopprettede Enebakk Sparebank ble i praksis nektet tilgang til BBS-systemet med svært høye avgifter.

- Vi forbød prisene som ble krevet og BBS reduserte dem til slutt med 98 prosent, forteller Johnsen til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.