Konkurransetilsynet skal vurdere domenenavn

Det svenske Konkurransetilsynet ser nå på hvordan svenske domenenavn skal håndteres. De norske konkurransemyndighetene kan også tenke seg å kikke nærmere på problemstillingen.

Det svenske Konkurransetilsynet ser nå på hvordan svenske domenenavn skal håndteres. De norske konkurransemyndighetene kan også tenke seg å kikke nærmere på problemstillingen.

I Sverige er det generaldirektøren i det svenske Konkurransetilsynet som vil lede en utredning om hvordan domenenavn skal håndteres i den svenske delen av Internett. Jörgen Holgersson skal lede en utredningsgruppe som har vært operativ, men uten en leder siden september 1998.

Det er i første rekke hvordan lokale internettadresser som ender på .se utvalget kommer til å vurdere. Holgersson sier til Computer Sweden at det det svenske Konkurransetilsynet har engasjert seg i hvordan de svenske domenavn skal administreres og har ikke vært overbevist om at dagens administrasjon, inkludert en stiftelse, er den rette organiseringen.

Utvalget skulle opprinnelig avslutte sitt arbeid 15. juli i år, men Holgersson uttaler til Computer Sweden at denne datoen nok blir forskjøvet til september.

I Norge har ikke direktør for Konkurransetilsynet, Einar Hope tenkt veldig mye på denne problemstillingen - ennå.

- Vi har ikke sett på denne problemstillingen, men såvidt diskutert det internt. Først må vi skaffe oss nærmere informasjon om det svenske Konkurransetilsynet og de synspunkt de har gjort gjeldende på dette området. Vi må se om dette reiser noen norske problemstillinger, sier Hope til digi.no.

Han ser at det kan være elementer som også er aktuelle i Norge.

- Jeg ser at i måten slike navn allokeres på, kan det ligge noe i norsk perspektiv. Men det har ikke blitt reist som problemstilling fra noe hold. Derfor vil vi nå ta fatt på den svenske analysen og de svenske vurderinger.

Til toppen