Konkurransetilsynet vurderer å stanse fusjon

Konkurransetilsynet vurderer å stanse fusjon

Konkurransetilsynet har varslet at de vil se nærmere på fusjonen og eventuelt stanse den.

Bankenes Betalingssentral (BBS) og Teller (tidligere Visa) ønsker å slå seg sammen for å møte forventet økt konkurranse fra større europeiske konkurrenter i tiden fremover.

    Les også:

Nå sier imidlertid Konkurransetilsynet at de har innvendinger mot fusjonen og at de kan kommet til å stanse den. De har imidlertid ikke konkludert med om de vil gjøre det eller ikke ennå.

Ifølge Finansavisen varslet Konkurransetilsynet BBS og Teller i forrige uke, at det kan bli aktuelt å gripe inn. Tilsynet har en frist frem til 22. mai med å varsle eventuelle inngrep.

- Når Konkurransetilsynet har hatt en skikkelig gjennomgang av dette tror jeg ikke at det vil bli noen problemer, sier Ola Forberg, administrerende direktør i BBS, til Finansavisen.

Forberg mener at markedet BBS og Teller opererer i er et komplekst og veldig sammensatt marked, og at han derfor forstår at Konkurransetilsynet er nødt til å bruke litt tid for å sette seg ordentlig i saken.

- Så langt har ikke Konkurransetilsynet kommet med ett eneste argument til oss om at det ligger noe spesielt der, så jeg har ingen tro på at de kommer til å stoppe fusjonen, sier Forberg, til Finansavisen.

Til toppen