BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konkurrenten skaffer ICO ny sjef

ICO vil riste av seg sin tungrudde Inmarsat-image og bytter ut den svenske Inmarsat-veteranen Olof Lundberg som ICO-sjef med Richard Greco, som kommer fra konkurrenten Globalstar.

Frode Eriksen
12. apr. 1999 - 16:42

Richard Greco (43) jobbet i Loral Orion Inc., et datterselskap av Loral Space & Communications Ltd. som er største eiere i ICOs konkurrent, Globalstar.

Globalstar har selv planer om å lansere satellittbasert telefoni mot slutten av året, mens ICO vil lansere sin tjeneste andre kvartal neste år.

Iridium, som er en tredje aktør i dette trange og hete markedet, startet sin tjeneste 1. november, etter at den opprinnelige oppstartsdatoen måtte utsettes fra 23. september. Iridium har også måttet notere seg for økonomiske vanskeligheter i år etter at kundetilstrømningen har vært mindre enn ventet.

Olof Lundberg, som har ledet ICO siden starten i 1995, har fra før lang erfaring fra Inmarsat i stillingen som generaldirektør før etableringen av dette maritime satellittsystemet i 1979. Han går nå over til å bli arbeidende styreleder for ICO og overlater den operative lederjobben til nytilsatte Greco.

Grecos offisielle tilstredelse skjer på Norges nasjonaldag, 17. mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra