BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konkurrentene kommer

Telenor Nett forbereder seg på årsskiftet og teleliberalisering. Konkurransen ventes ikke bare fra Telia og Global One, men ikke minst fra norske kommuner og elektrisitetsverk. Og i Telenor Nett avviser en ikke muligheten om kjøp av kapasitet hos konkurrenter.

Frode Eriksen
9. juni 1997 - 17:04

- Vi venter oss konkurranse fra alle kanter, og har det til dels i dag, sier administrerende direktør i Telenor Nett, Thor A. Halvorsen til digi.

Det er i første rekke i de større byene i Sør-Norge og på Østlandsområdet, samt i enkelte andre områder med konsentrasjon av bedrifter og næringsliv, at telekonkurransen kommer, tror man i Telenor Nett.

- Vi ser også at kommuner, spesielt de som er eiere i energiverk, allerede er på banen med ambisjoner om å etablere teletjenester, eventuelt kapasitet til andre tjenesteleverandører, sier Halvorsen.

Han avviser heller ikke tanken om at Telenor selv vil kjøpe overskuddskapasitet om selskapets egen kapasitet ikke er godt nok utbygget i enkelte områder. - Dette inkluderer andre teleoperatører, elektrisitetverk og Jernbaneverkets egen fiberkabel, selv om sistnevnte er befengt med diverse konkurransemessige problemer.

- Det gjenstår å se om Telenor betalte markedspris for denne kabelen, sier Halvorsen, som mener at NSB-fiberen er interessant for Telenor i et åpent marked - om det lar seg gjøre for selskapet å benytte seg av denne muligheten.

- Vi leverer kapasitet til tjenesteleverandører, og selv om andre televerk som opererer i Norge ikke sier det, så er det mange tjenester som baserer seg på båndbredde fra Telenor. Vi skal konkurrerer i markedet og sørge for at det blir flere, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.