Konkurrenter av Fast går sammen

To av de største aktørene på søketeknologi og dermed konkurrenter til Fast har gått sammen.

To av de største aktørene på søketeknologi og dermed konkurrenter til Fast har gått sammen.

Autonomy er opprinnelig britisk, mens Verity er et Silicon Valley-selskap. Begge har spesialisert seg på løsninger innen søk og kunnskapsforvaltning beregnet på store organisasjoner. Begge må følgelig fronte et marked som er blitt langt livligere etter hvert som Google og Microsoft har posisjonert seg, og til og med små norske selskaper som Fast markerer seg internasjonalt. Begge har søkt å utvide sitt sortiment med funksjoner for PC-søk.

Fredag ble det meldt at Autonomy kjøper Verity for rundt 500 millioner dollar. I de tolv månedene fram til 30. september hadde Autonomy en samlet omsetning på litt over 83 millioner dollar, og et overskudd på rund 10,5 millioner dollar. I de tolv månedene fram til 31. august omsatte Verity for nærmere 144 millioner dollar, og er følgelig slik sett større enn Autonomy. Men driften har gått med underskudd de siste tre kvartalene, og bunnlinjen for de tolv månedene er knappe 5,2 millioner dollar.

Når kjøpet fullføres engang innen årsskiftet, vil det samlede selskapet hete Autonomy. Veritys toppsjef Anthony Bettencourt skal lede den amerikanske grenen, mens Autonomys gründer og toppsjef Mike Lynch skal lede det forente selskapet.

Autonomy og Verity anfører at sammenslåingen vil gi det forente selskapet over 16 000 kunder, større ressurser til å ekspandere og nye måter å tjene penger på.

Til toppen