Konkurrenter håper Watch lykkes

Ønsker å sitte på skuldrene til Apple.

Konkurrenter håper Watch lykkes
Slik ser Apple Watch ut, den vil finnes i to skjermstørrelser og tre varianter, pluss at man vil kunne tilpasse den med en lang rekke remmer. Bilde: Apple

I kveld skjer den offisielle lanseringen av Apples smart-ur, iWatch. Dette skjer drøyt to år etter at de første ryktene om en slik enhet dukket opp, og et halvt år etter at Apple viste fram Watch-enheten for første gang.

20 millioner?

Apple Watch lanseres i et marked som ikke virkelig har tatt av. Men ifølge Financial Times mener mange analytikere at Apples smart-ur vil selge langt bedre enn tilsvarende enheter til nå. Enkelte tror at det vil bli solgt så mange som 20 millioner enheter fram til nyttår.

Ifølge analytikerne, ser også en rekke konkurrenter positivt på dette. De håper at Apple Watch vil bidra til å gjøre produktkategorien mer troverdig og relevant, og dermed bidra til økt salg også av konkurrerende enheter.

Apple Watch vil kun fungere sammen med iPhone 5 og nyere. I fjor høst ble det kunngjort at prisen starter på 349 dollar i USA. Men det kommer utgaver som blant annet på grunn av mer eksklusive materialvalg vil koste betydelig mer.