Konkurs forstyrrer digitalt annonsesamarbeid

Telenor håper ikke konkursen i Intra Media kommer til å forstyrre arbeidet som foregår i Zeta Media, der 45 aviser har meldt sin interesse for kommunikasjonsløsningen.

Intra Media ble begjært konkurs onsdag. Selskapets egen ledelse gikk til skifteretten med 40 millioner kroner i gjeld.

Blant eierne i Intra Media er Telenor Venture og Norsk Vekst. I fjor høst måtte administrerende direktør Roar Gruer gå etter inntektssvikt i selskapet (se relaterte saker i høyre marg og under).

Og Bjørn Maarud ble banket inn i november i fjor som styreformann for å lede et forsøk på å redde bedriften.

Selskapet har flere datterselskap, hvorav Zeta Media, der Telenor Bedrift sitter med 50 prosent på eiersiden. Konkursrammede Intra Media har hittil eid de andre 50 prosentene.

- Telenor er opptatt av at Zeta Media skal lykkes i markedet. Vi håper at situasjonen rundt Intra Media ikke skal forstyrre Zeta Medias ambisjoner i tiden fremover, sier informasjonsdirektør i Telenor Bedrift, Jan Kristensen til digi.no.

Zeta Media har 45 små og mellomstore aviser som kunder i sitt Zeta MediaNet som bygger på Telenors NordiCom høyhastighetsnett. Hovedtjenesten er en rasjonell distribusjon mellom ulike typer mediebedrifter basert på ISDN, Frame Relay og ATM.

Det reklamebyråeide selskapet SyncroMedia valgte i fjor vår Zeta MediaNet som sitt nettverk. SyncroMedia er opptatt av overføring av digital overføring av annonser.

Nettet gjør det mulig for en mediabedrift å gå over til heldigital produksjon ved å kunne kommunisere med annonsører, reklamebyrå, andre medier eller trykkeri via dette nettet. Målet er at Zeta Medianet skal bli bransjenettet for digital overføring blant reklamebyråer, bildebyråer, grafisk, mediebyråer, media og annonsører.

Hittil har Norske Avisers Landsforbund (NAL) vært avvisende med tanken om en fusjon mellom NALs eget system NADA og Zeta MediaNet.

Til toppen