RESULTATERFINANS

Konkurs truer Corel

Kvartalet fram til 31. mai ga et tap på 23,6 millioner dollar av en omsetning på 36,6 millioner. Corel innrømmer at det er fare for selskapets eksistens.

21. juni 2000 - 08:43

Uttrykket i pressemeldingen om de dystre kvartalstallene er "sterk tvil" om evnen til videre drift, med mindre kostnadene reduseres og fersk kapital sprøytes inn.

Hver fjerde ansatt er permittert, og Corel planlegger en offentlig emisjon for å reise 20 millioner amerikanske dollar (30 millioner kanadiske dollar - alle videre tall i artikkelen er i amerikanske dollar). De samlede sparetiltakene beløper seg til 40 millioner dollar på årsbasis.

På tre måneder har selskapets likvide reserver skrumpet inn fra 29,2 millioner dollar til 9,9 millioner.

Corels ledelse tror finansieringen vil gå i orden innen utgangen av juli. De mener selskapets produkter, med blant annet suiter for kontor og grafikk som begge finnes i like utgaver for Windows og Linux, er spesielt godt tilpasset det kommende programvaremarkedet.

På den andre siden er det nettopp dårlig salg av disse produktene - WordPerfect Office og Corel Draw - som førte til det store underskuddet i kvartalet fram til 31. mai.

Norgeskontoret til Corel ble lagt ned i forrige uke. Les også:


Corel legger ned kontoret i Oslo
Corel trues av konkurs
Corel er nesten konkurs
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.