KARRIERE

Konsernleder går i Telenor

Jan Edvard Thygesen melder overgang til russisk mobilgigant.

- Jan Edvard Thygesen har spilt en hovedrolle i Telenor suksesshistorie i nærmere fire tiår og det er med blandede følelser vi ser han gripe denne nye muligheten, sier Jon Fredrik Baksaas om Thygesens avgang fra selskapet.
- Jan Edvard Thygesen har spilt en hovedrolle i Telenor suksesshistorie i nærmere fire tiår og det er med blandede følelser vi ser han gripe denne nye muligheten, sier Jon Fredrik Baksaas om Thygesens avgang fra selskapet. Bilde: Marius Jørgenrud
14. nov. 2011 - 08:27

Jan Edvard Thygesen slutter i Telenor og blir viseadministrerende direktør i det russiske mobilselskapet VimpelCom Ltd, der Telenor er storeier. Det melder Telenor i en pressemelding mandag morgen.

Thygesen blir viseadministrerende direktør og og Chief Operating Officer (COO) i VimpelCom, som Telenor eier sammen med blant andre Alfa-gruppen. Dermed går Thygesen ut av konsernledelsen i Telenor og forlater stillingen som leder for selskapets virksomhet i sentral- og Øst-Europa med umiddelbar virkning. Bjørn Magnus Kopperud går in som fungerende leder for Telenors virksomhet i dette området fra samme dato.

Telenor og Alfa-gruppen har i lengre tid vært i en bitter konflikt over kontrollen over Vimpelcom. Men selskapene nå klart å bli enige om hvordan selskapet skal drives videre.

Jan Edvard Thygesen blir ny viseadministerende direktør i russiske Vimpelcom. <i>Bilde: Marte Garmann/TELENOR</i>
Jan Edvard Thygesen blir ny viseadministerende direktør i russiske Vimpelcom. Bilde: Marte Garmann/TELENOR

Thygesen har jobbet i Telenor siden 1970, og har hatt en rekke lederposisjoner innen både fast- og mobiltelefonområdet. Han har ledet en rekke av Telenors selskaper i utlandet, blant annet tidligere Sonofon i Danmark. Han har vært del av konsernledelsen i selskapet siden 2006.

– Jan Edvard har spilt en hovedrolle i Telenor suksesshistorie i nærmere fire tiår og det er med blandede følelser vi ser han gripe denne nye muligheten. Han vil bli savnet i Telenor, men vi er glad på vegne av VimpelCom. Han har bred erfaring fra nesten alle felt innen telekomindustrien. Hans evne til fortsatt læring, kombinert med stadig utvikling av egen markedsinnsikt, gjør at han bringer vesentlig kompetanse til sin nye rolle og jeg har tiltro til hans fortsatte suksess, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.