ANALYSER

Konservativ salgsprognose for Xbox 360

Microsoft har lagt fram selskapets prognoser for salget av Xbox 360 - anslag som anses for å være forsiktige.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. okt. 2005 - 14:06

I forbindelse med Microsofts framleggelse av selskapets kvartalstall i går, om selskapet også med prognoser for salget av den kommende spillmaskinen Xbox 360, som kommer på markedet i Norge den 2. desember.

Ifølge selskapet skal det kunne levere mellom 4,5 og 5,5 millioner Xbox 360-konsoller i det inneværende regnskapsåret, som avsluttes 30. juni 2006.

Selv om tallene i seg selv er store nok, anses de av flere analytikere for å være konservative. Chris Liddell, økonomisjef i Microsoft, forklarer overfor Reuters at selskapet ikke forventer den samme salgseksplosjonen ved lansering som enkelte analytikere har spådd om tidligere. Selskapet ønsker i stedet en gradvis økning i salgene fram mot sommeren, for å nå målene.

Det er mye som kan gå galt under en lansering av maskinvare. Xbox 360 monteres ved flere forskjellige anlegg og benytter komponenter fra en rekke forskjellige leverandører. Selv prosessoren vil bli produsent på to forskjellige kontinenter. Det er ikke gitt at alle leverandørene vil greie å levere i de mengdene som er nødvendige for å dekke etterspørselen. Det har erfaringer fra tidligere erfaringer vist.

Analytiker Mike Wallace i UBS, sier til Red Herring at Sony, for eksempel, indikerte at selskapet skulle ha 1,5 millioner enheter klare ved lanseringen av Playstation 2 høsten 2000, men at selskapet kun leverte 500.000.

    Les også:

Selv har Wallace nedjustert sine anslag av Xbox 360-salget fra 2,5 til 1,5 millioner enheter i år. Han mener at dette ikke er overraskende eller vekker noen form for bekymring i markedet, fordi maskinvarelanseringer "alltid er vanskelige". Han mener likevel at selskapet får det ekstra vanskelig ved at det lanserer maskinen nesten samtidig i USA, Europa og Japan.

- Det er en grunn til at det ikke er blitt gjort før - det er ikke lett, sier Wallace.

Samtidige må det være et mål for Microsoft å selge så mange Xbox 360-maskiner som mulig før Sony lanserer Playstation 3, noe som kan skje allerede til våren.

digi.no har tidligere gjengitt flere mer langsiktige prognoser fra analytikere markedsandeler for de kommende spillmaskinene. Disse kan leses her og her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.