Konsesjonen er gitt, nå kommer mobil-TV

Snart får du en rekke forskjellige TV-kanaler på mobilen din.

Konsesjonen er gitt, nå kommer mobil-TV

Snart får du en rekke forskjellige TV-kanaler på mobilen din.

Selskapet Norges mobil-TV (NMTV) ønsker å levere TV-kanaler til mobiltelefonen din. I går fikk selskapet, som eies likt av NRK, TV2 og MTG (TV3) tildelt konsesjon av Medietilsynet.

- Medietilsynet har tildelt selskapet Norges mobil-TV AS midlertidig konsesjon til opprettelse og drift av senderanlegg for å drive prøvesendinger med mobil-TV, opplyser tilsynet på nettsidene sine.

Forsøket skal benytte standardene «digital multimedia broadcasting» (DMB) og DAB som teknologisk plattform, ifølge vedtaket.

Prøvesendingene vil være geografisk avgrenset til Oslo-området og innholdstilbudet vil hovedsakelig bestå av kringkasternes eksisterende riksdekkende kanaler.

De tre eierne skal ifølge journalisten.no sende tre kanaler hver. Dermed kan de anslagsvis 1,4 millioner som holder til i dekningsområdet få kanaler som NRK1, NRK2, TV2, SportN og TV3 på mobiltelefonen. Hvilke kanaler de ender opp med er foreløpig ikke klart.

Ifølge NMTV kan det også bli aktuelt å etablere helt nye kanaler. Det aller beste med tilbudet er at det trolig blir gratis.

- Kanalene må være gratis for at folk skal bruke det. Mange land har gått på en smell som følge av det. Det må også være andre tjenester, som arkivopptak av program og innslag, sier konstituert daglig leder Gunnar Garfors i NMTV til journalisten.no.

TV-kanalene ønsker i fellesskap å legge grunnlaget for mobil-TV i Norge og hensikten med prøveprosjektet vil blant annet være å kartlegge riktig type og form på innholdet.

Gjennom samarbeidet ønsker de å få på plass fungerende forretningsmodeller og finne den best egnede tekologien. Norges mobil-TV skal også undersøke interessen for mobil-TV blant publikum, og se på elementer som brukervennlighet, bruksmønster, betalingsvilje for terminaler og inntjeningspotensial.

I henhold til vedtaket gis det prøveprosjektet tillatelse til å ta i bruk spesifiserte frekvenser i frekvensbåndet 174-240 megahertz. Konsesjonen er tidsbegrenset frem til og med 30. juni 2011.

Til toppen