Konsolidering gir ekspansjon for Nettavisen

En konsolideringsbølge farer over den europeiske delen av Lycos. Vinneren i denne prosessen ser ut til å kunne bli Nettavisen.

Lycos Europe, som er børsnotert i Frankfurt, har opplevd sviktende aksjekurser så langt i år. Etter at kursen stupte på høsten i fjor endte den på 4 euro per aksje ved årsskiftet. Etter nyttår er fallet fortsatt og de siste dagene har kursen ligget i underkant av 2 euro per aksje.

Nå kjenner ledelsen pusten fra misfornøyde aksjonærer i nakken.

Lycos Europe eier blant annet nettportalen Spray og Nettavisen. Konsernet vil nå konsolidere disse virksomhetene for å få ned den totale kostnadsbasen.

Ifølge Dagens Næringsliv går det nemlig mot en fusjon av de norske delene av Nettavisen og Spray. Dette skal innebære at det blir bemanningsreduksjoner og kostnadsbesparelser i Spray.

Samtidig er det ifølge AFX inngått en avtale mellom den tyske avleggeren av Nettavisen, Netzeitung, og moderselskapet Lycos. Avtalen skal innebære at Netzeitung overtar hele ansvaret for nyhetsavdelingen på Lycos tyske tjeneste.

I tillegg skal Netzeitung levere nyheter til de Lycos-eide portalene Comundo og Tripod.

Samlet indikerer dette at Lycos ledelsen har stor tillit til konseptet som ligger bak Nettavisen, hvilket kan innebære at det kan bli nye etableringer av Nettavisen i de øvrige markedene Lycos Europe opererer.

Til toppen