BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konstruksjonsfeil på Ericssons supertelefon

Ericsson har oppdaget en konstruksjonsfeil i selskapets påkostede modell T28. Feilen ligger i en plastklo som skal holde dekselet på plass foran på tastaturet. Selskapet vet ikke hvor mange terminaler som er rammet av feilen, men lover at alle skal repareres.

Frode Eriksen
24. feb. 2000 - 12:22

T28 skulle bringe Ericssons salg av mobiltelefoner til gamle høyder, og det har den også delvis gjort. Men modellen er befengt med en betydelig feil som går igjen i flere av telefonene som ble produsert i fjor. Feilen ligger i gripekloen som holder på plass luken som beskytter tastaturet. Den fungerer ikke like bra i alle telefonene.

Luken i denne modellen er ikke bare til for å beskytte tastaturet, men inneholder også stemmestyring og svarfunksjoner.

Dagens Industri skriver at feilen gjør luken vanskelig å åpne eller at den ganske enkelt åpner seg selv.

Markedssjef for Ericsson Mobile Communications, Jan Ahrenbring, sier til avisen at problemet er plasten i kloen som skal holde luken på plass. I følge Ahrenbring ble feilen alt ble rettet opp i desember, og at alle "problemtelefonene" ble produsert i fjor.

Selv om T28 har brakt Ericsson tilbake i mobilmarkedet, har modellen altså gitt selskapet mange problemer. Lanseringen i fjor høst ble utsatt flere ganger på grunn av terminalproblemer, og når lanseringen først skjedde fantes det knapt telefoner i butikken. Telefonen er Ericssons dyreste med utsalgspriser på pluss/minus 5.000-6.000 kroner.

Ahrenbring vil ikke si hvor stor andel av telefonene som feilen opptrer i, men hevder det er få. Han sier også at alle telefoner med feil blir reparert.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.