BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konsulent for alle penga i Sysdeco

Konsulentvirksomheten blir en stadig viktigere del av Sysdeco Group. - Vi skal vokse med mellom 30 og 35 prosent i året på konsulentdelen, sier konsernsjef i Sysdeco, Tor Alfheim, til digi.no. Alfheim og konsulentsjef, Svein Stavelin, forventer overskudd for konsernet i andre halvår 1997.

Eirik Flaa
26. aug. 1997 - 14:57

Konsernsjef Tor Alfheim i Sysdeco kunne i dag vise fram et resultat som til tross for et lite underskudd viser at selskapet nå er på rett vei. Spesielt positiv er utviklingen for konsulentdelen, som har vist en kraftig vekst det siste halvåret. I løpet av siste halvår har Sysdeco ansatt 46 nye konsulenter i tillegg til at det er skrevet kontrakt med ytterligere 25. Disse vil tiltre sine stillinger i løpet av 1997.

- Vi har tiltrukket oss erfarne konsulenter med en gjennomsnittlig erfaring på mellom fem og syv år, sier Alfheim til digi.no. Alfheim legger til at konsernet har potensial til å vokse sterkt på konsulentvirksomheten.

- Jeg tror vi har mulighet for å vokse organisk med mellom 30 og 35 prosent. I tillegg kommer eventuelle oppkjøp, sier Alfheim, som er interessert i å kjøpe opp mindre norske foretak finansiert gjennom emisjoner på børsen. Oppkjøp av større selskaper, som Avenir, tror Alfheim det er vanskelig å få tak i.

Det vi også være aktuelt for Sysdeco å ekspandere utenfor landets grenser, og Alfheim peker spesielt på England som et interessant marked.

- Eneste ulempen er at konsulentselskapene er fryktelig høyt priset i dette markedet, men vi er stadig på utkikk, sier Alfheim.

At Alfheim er så positiv til utviklingen i konsulentdelen, blir nærmest en kontrast til artikkelen som Finansavisen skrev mandag, der en ansatt i Sysdecos konsulentselskap gikk ut og meddelte at han ville ta med seg 30-50 ansatte og starte sin egen virksomhet.

- Vi har fortsatt ikke fått kontakt med vedkommende som for tiden er på ferie. Det virker imidlertid merkelig at han går ut med dette nå, tatt i betraktning at alle ansatte som kommer fra innfusjonerte Avenir står foran en større bonusutbetaling, sier Alfheim, som likevel ikke utelukker at noen ansatte vil slutte etter at fristen for utbetalingen går ut. At det er snakk om en flukt, slik det ble beskrevet i Finansavisen, avviser han på det sterkeste.

- Jeg kjenner meg absolutt ikke igjen i den situasjonen som er beskrevet i avisen. De samtaler vi har hatt med våre ansatte tyder absolutt ikke på at det råder misnøye, avslutter Alfheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.