KARRIERE

- Konsulentbransjen er hardest rammet

IT-konsulentselskapet Scarp Business Solution slås konkurs, og NAV spår at flere vil miste jobben.

15. jan. 2009 - 10:10

Selv om konsulenthusene Accenture, IBM og Microsoft hevder at det vil bli lite nedbemanninger i Norge, sier tallene fra NAV noe annet.

Konsulentbransjen er blant dem som er hardest rammet av finanskrisen i Asker og Bærum, og flere vil miste jobben, spår fylkesdirektør Ellen Christiansen i NAV Akershus til Asker og Bærum Budstikke.

Hun mener Asker og Bærum nå vil oppleve en markant økning i ledigheten de neste månedene fordi mange næringer her blir lettere påvirket av konjunkturendringer.

- Asker og Bærum har har stort innslag av konsulentvirksomhet, og det er blant de bransjer som er hardt rammet, forteller hun.

På Fornebu er mange av de store konsulenthusene samlet, blant annet Telenor, Microsoft, Umoe IKT og Accenture.

Scarp Business Solution (SBS) er ett av de små IT-konsulenthusene som nå har blitt rammet av finanskrisen.

Lysaker-selskapet med ti ansatte har siden finanskrisen satte inn opplevd en dramatisk nedgang i antall kunder. Dette til tross for at selskapet besitter kompetanse som nærmest har vært umulig å oppdrive i bransjen med lang erfaring på implementering og drift av ERP-løsninger (virksomhetskritiske systemer).

- Kundene forsvant nærmest over natten, og etter lengre tid med store økonomiske tap var det ingen andre muligheter enn å pakke sammen, sier daglig leder Per H. Nymo til Budstikka.

Han mener markedet kun er godt for konsulenter som har sikret seg lange avtaler med store firmaer. Nymo tror disse også vil få reaksjoner på finanskrisen, men bare litt senere.

- Jeg tror dessverre vi vil se flere konkurser i konsulentbransjen i 2009, sier Nymo.

Dette er ingen lystige spådommer for selv fjoråret som i de ti første månedene gjorde det svært godt, viser likevel konkurstall at det var dobbelt så mange konkurser i IT-bransjen målt opp mot andre næringer. Og det er IT-konsulentene som rammes hardest.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.