Konsulenter lever godt av Linux

Tallene til Linpro, Norges største rene Linux-konsulentselskap, dokumenterer utviklingen i det norske Linux-markedet.

Tallene til Linpro, Norges største rene Linux-konsulentselskap, dokumenterer utviklingen i det norske Linux-markedet.

Med litt over 30 årsverk er Linpro det største rene Linux-konsulentselskapet i Norge. Selskapets regnskaper gir derfor en god pekepinne på markedet, for det er ingen som har tall på nedlastning og bruk av Linux i Norge. Linpro både tilpasser installasjoner, tilbyr support, driftssentral og skriver programvare på kundeoppdrag.

Selskapet omsatte for 24,4 millioner i 2001 med et underskudd på 2,8 millioner kroner. Omsetningen i 2002 endte på 24,2 millioner, men nå kan selskapet legge frem et overskudd før skatt på nesten to millioner kroner.

Noe av årsaken er nok at Linpro var ekstremt tidlig ute med sin satsing på Linux. Selskapet ble startet av Dag Asheim så langt tilbake som i 1995 - for åtte år siden. Imponerende nok eier Asheim og de ansatte fremdeles hele selskapet.

- Vi har den siste tiden merket at stadig større selskaper begynner å se nærmere på Linux. Tidligere var Linux tungt inne kun som webservere eller mailservere. Nå ser vi at selskapene trekker Linux inn i mer foretningskritiske løsninger som store databaser og det offentlige vurderer Linux på PC-er, forteller salgssjef Tom Ødegården til digi.no.

På web og mail er Linux helt klart størst - av servere som er eksponert mot Internett i Norge, kjører flere enn 50 prosent Linux, ifølge Netcraft.

Til toppen