RESULTATERFINANS

Konsulenter overtar eget konkursbo

dotcom-konsulentselskapet Mogul nekter å dø og gjenoppstår nå i eie av de ansatte.

4. aug. 2003 - 11:09

Tidligerer i juni ble dotcom-konsulentselskapet Mogul overraskende slått konkurs av sitt svenske moderselskapet, noe som i utgangspunktet kastet 60 ansatte på døren.

Mogul var resultatet av en av de mest ambisiøse fusjonene under dotcom-bølgen i Norge. Målet var å skape en pan-nordisk konkurrent til blant annet Razorfish/Spray. I en og samme operasjon slo selskapet sammen syv selskaper og byttet navn under ledelsen til nordmannen Jørn Lyseggen. Fire norske selskaper, Clockwork, Mogul, Numerica Taskon og WinHlp, gikk inn i det som ble Mogul. På topp hadde selskapet 190 ansatte.

Som digi.no tidligere meldte, gav ikke de ansatte opp da det norske selskapet ble slått konkurs.

    Les også:

Nå er avtalen i havn - de ansatte har fått kjøpe konkursboet og viderefører kunderforhold og andre kontrakter under nytt selskapsnavn.

Det nye selskapet skal hete Kantega (et tvillingfjell i Himalaya), men staben vil bare telle 40 ansatte - kundemassen tilsier at 20 ansatte må slutte.

Det mest spesielle med overtagelsen er at det ikke er en mindre gruppe leder som blir sittende med eierskapet. De 40 ansatt, inkludert Jon Øyvind Eriksen fortsetter som administrerende direktør, eier nå like mye hver

I en pressemelding forteller Eriksen at alle de ti største kundene til Mogul Norge har bekreftet at de er med det nye selskapet.

- Konsulentene er i dag så godt som fullt belagt, og ordrereserven for høsten er så stor at selskapets ledelse allerede nå er sikker på et positivt resultat på over 1 million kroner, forteller Eriksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.