Konsulenter slår seg sammen

– Blir ledende Microsoft-spesialist

Konsulenter slår seg sammen
Slår sine pjalter sammen. Fra venstre: Henrik Lie-Nielsen, administrende direktør i Knowit AS (Norge), Erik Amundrud, daglig leder i Knowit i Oslo og Petter Hellevik, administerende direktør Amende AS. Bilde:

IT-konsulentselskapet Knowit kjøper det konkurrerende selskapet Amende. Det melder selskapene om i en pressemelding. Begge er spesialister innenfor Microsoft og de vil til sammen ha 200 ansatte i Oslo alene.

– Fra før av har vi 70 Microsoft-spesialister i Bergen og 45 i Oslo. Med Amende blir vi en av de ledende Microsoft-spesialistene i Norge, sier Henrik Lie-Nielsen, administrerende direktør i Knowit Norge.

Amende har 35 ansatte og en hovedvekt av kunder i privat sektor i Oslo-området. De hadde i fjor en omsetning på 53,5 millioner kroner med et resultat på 9,5 millioner kroner.

Lie-Nilsen i Knowit forteller at de har ambisjoner om å vokse i Oslo-markedet og at oppkjøpet av Amende gjør at de kan gi sine kunder et bedre tjenestetilbud. Det vil også gi grobunn for videre vekst og økt rekruttering.

Det er ikke kjent hva Knowit må ut med for konkurrenten. Men kjøpet gjennomføres ved at Knowit kjøper 55 prosent av aksjene med oppgjør i kontanter nå, mens de resterende aksjene skal overdras over en treårs periode. Da vil prisen avhenge av Amendes resultater.

Knowit er børsnotert i Stockholm og har 1.800 ansatte i Norden, Russland og Estland.

    Les også: