BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konsulenter tror på trådløs digital penn

Cap Gemini Ernst & Young skal lære opp bedrifter verden over i hvordan svenske Anotos digitale penn til trådløs e-post og faks kan komme til nytte.

21. aug. 2001 - 07:31
Anoto-penn.
Anoto-penn.

Anoto AB er et datterselskap under C Technologies AB, som er mest kjent for den digitale pennen C-Pen. Anoto utvider funksjonaliteten til den opprinnelige pennen ved å føye til kommunikasjon. Ericsson er inne på eiersiden.

Les også
 
Det funksjonelle prinsippet for Anoto-pennen er såre enkelt. Det krever at du bruker papir påtrykt et spesielt men nærmest usynlig mønster. Pennen bruker mønsteret til å registrere hvordan den beveges på papiret. Etter hvert som du skriver eller tegner, registrerer pennen ikke bare alt som kommer til syne på papiret, men også hvor fort hver strek er laget, hvor hardt det er trykket på papiret og så videre. Det betyr blant annet at man kan skjelne mellom et falsk og et ekte signatur. Når et ark - et skjema, et notat eller liknende - er ferdig, kan det som er nedtegnet overføres over en Bluetooth-forbindelse til en mobiltelefon, og videre derfra som e-post, faks eller SMS-melding.

Det ble i dag kunngjort en samarbeidsavtale mellom Anoto og Cap Gemini Ernst & Young der sistnevnte påtar seg å utvikle tjenester basert på Anoto-konseptet. CGE&Y skal mobilisere sine kunder verden over til å innarbeide den digitale pennen i ulike arbeidsoppgaver. For sin del står Anoto for to forskjellige utviklerverktøy og noen grunnleggende tjenester som skal ferdigstilles i løpet av høsten.

Anoto-konseptet og for eksempel IBMs Transnote som kombinerer en bærbar PC med en digital notatblokk, (se artiklene Skjemafolkets skreddersydde PC og IBM: Digital notatblokk på bærbar PC) er tegn på at IT-bransjen resignerer i forhold til drømmen om det papirløse kontoret, og i stedet prøver å inkorporere papiret i moderne metoder for kommunikasjon og digitalisert arbeidsflyt. Anoto-konseptet går et skritt forbi Transnote, fordi det åpner for bedriftsapplikasjoner, der kombinasjonen av digital penn og mobiltelefon avskaffer behovet for PC hos den mobile medarbeideren.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.